vrijdag 9 maart 2018

Patricia Snel over Expat exit


Eerst wat feiten:

Patricia Snel, studeerde Italiaanse taal-en letterkunde en kunstgeschiedenis. Zij werd bekend met De expat, een van de best verkochte thrillers van 2013. Na een jarenlang verblijf in Singapore en op de Kaaimaneilanden keerde zij in 2016 terug naar Amsterdam. Ze leeft en werkt op haar woonboot Gratia Deo. Expat exit is haar zesde thriller.

Expat exit is een beklemmende thriller over vrijheid, liefde en innerlijk kracht.
Elisa leidt een heerlijk leven op Curacao. Zon, zee, strand, lieve vriendinnen, een carriereman en een fantastische zoon. Maar dan slaat het noodlot toe. Haar man verlaat haar voor een ander en eist de volledige voogdij over hun zoon op. Gevangen op het eiland probeert Elisa haar leven weer op de rails te krijgen. Na een ernstig bootongeluk, waarbij het vriendje van Sam zwaargewond raakt, wordt Elisa verantwoordelijk gehouden. Alle hoop lijkt verloren. Ze belandt in een strijd om drugs en geld. Elisa zal haar leven moeten riskeren om haar kind terug te krijgen en te ontsnappen aan de wurggreep van het criminele milieu. Het paradijs lijkt verder weg dan ooit.


1. Hoe lang was je bezig met Expat exit?

Al met al ben ik twee jaar bezig geweest met het uitdenken en schrijven aan Expat exit. In die tussentijd ben ik verhuisd van de Kaaimaneilanden (april 2016) naar Nederland en neergestreken in Amsterdam op mijn woonboot de Gratia Deo.

2. Waarom een vervolg?

Expat exit is géén vervolg op De expat (2013). Het verhaal van De expat speelt zich af in Singapore met totaal andere personages en levens en heeft als actueel thema vrouwenhandel. Expat exit speelt zich af op Curacao. De actualiteit in Expat exit is dat veel expatvrouwen ‘gevangen’ zitten in het buitenland met hun kind(eren), omdat de ex-partner geen toestemming verleent om terug te keren naar het geboorteland om weer een nieuw leven op te bouwen na een scheiding.
Expat exit is nog rauwer en beklemmender dan De expat. Als je van spanning houdt, exotische sferen, seks, persoonlijk drama en je benieuwd bent naar het expatleven dan moet je het zeker gaan lezen. Bovendien kan dit verhaal iedereen overkomen.

3. Hoe werk jij? En sluit je je op?

Ik sluit me zeker op als ik een deadline heb. Ik sta niet te laat op, sport, douche en kruip achter mijn laptop. Dag in dag uit, zeven dagen in de week. Schrijven vergt vooral veel discipline en als ik inga op alle uitjes en fuifjes, dan komt er nooit een boek. En om goed te kunnen schrijven heb ik rust nodig, een veilige plek om mij af te sluiten en te kunnen afdalen in de wereld van mijn personages. Dat is een innerlijke behoefte en daarmee hoop ik de lezer uiteindelijk bij de lurven te grijpen.


1 opmerking: