zaterdag 22 oktober 2016

Gotcha is officieel geboren

Dinsdag 18 oktober vond de officiele lancering plaats van Gotcha, het zevende boek van Sterre Carron. In het zich op de wereldkaart bevindende Sint-Katelijne-Waver vond dit feestje plaats.
Die dag wenste ik Sterre nog veel plezier
's avonds plus wetend dat ik net een nieuwe baan had, rekende zij totaal niet op de binnenkomst van mijn persoon. In het keukentje hoorde ik haar al flink kletsen. De deur opend kreeg Sterre de schrik van die week toen ze mij zag binnenwandelen. Ik werd een aantal keren fijn geknepen, op de schouder gebonkt en geknuffeld. Dat iemand heel blij was met mijn komst was duidelijk.

De uitgever stelde voor dat ik misschien leuk het interview zou kunnen doen die avond, maar daar bedankte ik toch even hartelijk voor. Na een hele dag training, gelijk de auto in om naar Vlaanderen te rijden vond ik wel genoeg voor die dag. Dirk Demunck deed dus zelf het interview. Uit zijn blote hoofd stelde hij de ene ingewikkelde vraag na de andere. Vragen dat ik al zat te denken van wat wil hij nu toch weten. Aan het gezicht van Sterre te zien, had die dezelfde gedachte. Toch sloeg zij zich kranig door de lastige vragen heen.
Nieuwe dingen die ter sprake kwamen was oa dat Sterre maar slecht afscheid kan nemen van haar hoofdpersonen als ze klaar met het boek is. Ook tijdens het schrijfproces voelt ze de heftige emoties mee.

Toch doet ze het zich zelf steeds opnieuw aan en is gewoon al met deel acht begonnen. Ze beloofde de vele aanwezige fans nog verhalen zat te hebben met Rani in de hoofdrol.
Aan het einde van het interview had ze nog een verrassing, want iemand van de bezoekers zou een Meet and Greet met de schrijfster winnen. Nummer 11 noemde zij, waarna Mark van de bibliotheek op de lijst moest gaan kijken wie er bij nummer 11 hoorde. Mevrouw Iris Lankhaar was de gelukkige om binnenkort Sushi te gaan eten en die avond niet over boeken te hoeven praten.

Iris was daarna het Hollandse kaasmeisje door de hele zaal door te wandelen met blokjes kaas. Frau Antje was er niks bij.
Sterre signeerde de vele boeken die verkocht werden en ik kwam in gesprek met Tom Bergs, die Dubbelleven uitgebracht heeft. Een politieroman zei hij zelf. Zijn boek kreeg ik mee richting Nederland met de belofte dat ik hem binnenkort zou gaan lezen.

Traditie is inmiddels dat Sterre en ik als laatsten het pand verlaten daar in Sint-Katalijne-Waver en die checken we bij boek acht weer even..

Ink

Geen opmerkingen:

Een reactie posten