zondag 3 november 2019

Boekvonnis over Kwijt van Sandra J. Paul

Wij draaiden dit keer een leesclub met het boek Kwijt geschreven door Sandra J. Paul. De leden van de club gingen als een tierelier en hadden allemaal het boek binnen een paar dagen uit. Is dat een goed of slecht teken?

We gaan via dit verslag eens kijken...

De deelnemers
Dirk de Wolf
Francina Eijerkamp-Epskamp
Hilona Schaft-Mol
Wilma Hartma
Gerda van Drunen
Joke Zwier
Jacqueline Musch als begeleider



Nadat iedereen het boek ontvangen had, waarbij sommige huisgenootjes braaf gingen slapen, kon de club van start.

De cover wordt door iedereen als mooi ervaren
Jacqueline
Een bijzondere mysterieuze en prachtige cover waar ik een roodharige vrouw op de rug zie en waarvan het lijkt alsof ze aan een kant begint op te lossen. Ze raakt zichzelf kwijt lijkt het wel. Heel bijzonder, ik wil natuurlijk weten wat er op de achterflap staat!
Daar staat:
Jim Vermeersch leidt het perfecte leventje. Gelukkig getrouwd met Iris, vader van tienerzoon Vince, eigenaar van een gerenommeerde Londense Patisserie. Beter dan dat kan het leven niet worden.
Tot hij ontwaakt in zijn ouderlijk huis en alle herinneringen van de afgelopen twee jaar kwijt is. Alles wat hij ooit gekend heeft is weg, inclusief zijn vrouw, zoon en zaak.
Terwijl hij de geheimen van de voorbije twee jaar ontrafelt, begint Jim zich steeds meer af te vragen of hij echt wel de man is die hij altijd meende te zijn. En dan is er nog die ene vraag: Wie is de vrouw die altijd in zijn herinneringen opduikt, een vrouw die niemand anders lijkt te kennen?

Enthousiast begonnen zij allen en we waren benieuwd wat zij halverwege vonden:

Dirk:
Het verhaal lees zeer vlot. de personages zijn mooi uitgetekend en de spanning stijgt laangzaam

Wilma
In het begin dacht ik waar gaat het heen wordt het mystiek of iets fantasy-achtig. Maar niets van dit alles. Het is zo meeslepend en geloofwaardig dat ik het boek niet kan wegleggen. Moest me net losrukken omdat ik een afspraak had en durf nu niet meer te beginnen want dan lees ik het boek uit en dan....

Jacqueline
Gisteravond begonnen en nu op de helft. Wat weer een steengoed verhaal van Sandra J. Paul. Ik ben het met Wilma eens, het is super meeslepend en geloofwaardig. Ik wil eigenlijk maar een ding en dat is het boek uitlezen . Ik moet weten wat er aan de hand is, wat er gebeurd is en wat er gaat gebeuren......

Hilona
Ook hier gisteren begonnen en ver over de helft ondertussen. Het boek leest als een trein. Sandra J. Paul je hebt echt een dijk van een verhaal neergezet. Een krachtig, meeslepend boek dat moeilijk weggelegd kan worden. Ik ben zo benieuwd naar hoe het verder gaat.

Joke
Gisteren was ik nog op de helft en ik heb Kwijt vanavond in een ruk uitgelezen. Je blijft verrast worden. Het mysterie wordt steeds groter, echt goed! Je gaat echt een hekel aan Iris en Joris krijgen, maar Joris is ergens ook sneu.

Gerda
Dit verhaal trekt je gewoon mee en ik zit af en toe gewoon vastgekluisterd, maar helaas heb ik toch nog andere verplichtingen dan alleen maar lezen...pfff het is spannend en zeker meeslepend. Eigenlijk wil ik het boek zo gauw mogelijk uit lezen, maar aan de andere kant eigenlijk niet...🙄🙄🤔 Ik vind dit nu al een gewéldig boek omdat het mijn aandacht weet vast te houden! :D

Francina
 Ik ben ook over de helft en kan niet stoppen met lezen. Wil weten hoe het in elkaar zit. Het is er goed en meeslepend verhaal

Slaan deed hij nooit, maar zijn verbale agressie kwam net zo hard aan als zweepslagen.


Bleef men enthousiast tot het einde?
Wat dachten ze toen ze dichtsloegen:


Hilona
Geweldig wat een eind. Die zag ik in het geheel niet aankomen en dat maakt dat ik net als alle voorgaande lezers met best nog wel wat vragen blijf zitten 😅. Wat doe je me aan

Gerda
chips...:( jammer het is uit...maar wat een plot van een geweldig verhaal!! 👍👍👍 Juist de gecompliceerde laatste hoofdstukken die maken het boek helemaal

Jacqueline
Wow, weer een einde die ik niet had verwacht! Ik heb er van genoten. Best wel een geweldig gecompliceerd einde die bij mij de vraag oproept of die twee het wel gaan redden samen.

Wilma
Wat een einde die had ik niet zien aankomen. Ook al zijn er veel vragen beantwoord toch is het ook een beetje een open einde.

Francina
Heb het boek uit. Pfff, wat een goed einde. Zag het niet aankomen. Hoe alles bij elkaar komt aan t eind. Geweldig!

Joke
Na Kwijt uit te hebben zeg ik; je blijft met vragen zitten......



Trauma staat op zijn gezicht gegrift, alsof iemand de lijnen in zijn huid heeft getatoeëerd.


Dan volgde het geven van eindcijfers en het werd geen moeilijke rekensom, want alle deelnemers gaven het boek gewoon de volle mep. Zes keer een vijf voor Kwijt , maakt dus Bingo!

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten