zaterdag 5 oktober 2019

Boekvonnis over Stof van Joanne Carlton

Thrillerlezers trapte na de zomervakantie af met een leesclub rond het boek Stof van Joanne Carlton. Vandaag het boekvonnis.




De deelnemers zijn:

Jaimy Smeets

Dirk de Wolf
Hilona Schaft-Mol
Yoo Meeae
Ilse van Rode
Jacqueline Musch als begeleider van de leesclub


We begonnen met de vraag wat zij eigenlijk van de cover/omslag vinden. In Vlaanderen is een omslag een envelop, dus gebruiken we voornamelijk het woord cover.



Jaimy vindt het een mooie cover. "Een krachtige man, althans zo komt hij op mij over, een knappe man die onder het vuil zit. Wat gaat er schuil achter dit knappe gezicht? Zeker een reden voor mij om dit boek op te pakken en de achterflap te lezen."




Ook Ilse vindt de cover heel mooi. "Het gezicht van deze knappe man met zijn

mooie blauwe ogen lijken veel vragen te hebben. Ik zou dit boek zeker oppakken in de winkel en mee naar de antwoorden gaan zoeken!"


Yoo Meeae heeft dezelfde mening en benoemd ook de mooie ogen van de man



Dirk, als enige man, richt zich duidelijk op een ander punt.: "De cover laat een man zien die wat vervuilt ziet, precies na een lang verblijf op een onbewoond eiland. Het lijkt of hij alles kwijt is."



It’s the end of the world every day, for someoneMargaret Atwood

Wat verwachten onze deelnemers van de inhoud van het boek?



Ilse: "Ik ben erg benieuwd! Gisteren was er hier zo een "soort stofwolk" net voor het zou gaan onweren en ik dacht direct "zou het dit zijn?" Ik wil er snel in beginnen en weten of deze knappe man wel wil overleven.๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€".


Jaimy: "Ik probeer er altijd zo open mogelijk in te gaan, zeker als het een leesclub betreft, om er zo veel mogelijk van te kunnen opzuigen. Wel verwacht ik dat een spannend verhaal zal zijn."


Hilona: " Op basis van de tekst op de achterflap verwacht ik een spannend verhaal. Ik hoop meegezogen te worden in het verhaal door de hoofdpersoon, die in korte tijd zijn eens zo gelukkige wereld ziet wegvallen en die uiteindelijk voor een haast onmogelijke keuze komt te staan. Tevens vraag ik mij vervolgens af wat ik in zo’n situatie zou hebben gekozen....."


Yoo Meeae: " Ik verwacht me aan een vrij triest verhaal

Aan een soort van futuristisch verhaal ook
We zullen zien
Can’t wait!"



Don’t wake me for the end of the world unless it has very good special effects

Dirk verwacht een boek met veel spanning en een mooi verhaal, met misschien wel een dubbele bodem.


Hoe bevalt het boek halverwege?


Yo Meeae: Doordat ik op vakantie ben, heb ik heel veel tijd om te lezen ๐Ÿ˜

Het verhaal boeit me enorm. Had eigenlijk niet gedacht dat dit genre me ging boeien. Ik mag niet bij nadenken dat dit hier ook zou kunnen gebeuren. Op korte tijd is iedereen gewoon weg. Uitgeroeid ๐Ÿ˜ž

Het boek leest enorm vlot. Ik leef zo hard mee met Simon. Wat een sterke man! Ik haat Doc en Hese Stem.

Dirk : Ik zit nu ongeveer in de helft en het enig dat tikwil doen is verder lezen. Ne even wat gaan wandelen en zag dan die machtige wolk die mij รฉรฉn ding zei: ga verder lezen. Ik benbenieuwd hoe het met Simon gaat of hij gaat breken in de cocoon.


Ilse: Ik zat deze nacht juist op blz 132 en ik heb me moeten verplichten mijn boek weg te leggen omdat ik vandaag een drukke dag had. Nu voel ik me doodop maar hoop straks toch nog enkele stukjes te lezen. Het verhaal sleurt je echt mee. Wat ik tof vind zijn al de namen van de personages, ook hoe ze in het begin de overste noemt: verdomde overheidsgorilla's,andere smeerlappen



Jaimy:Na een beetje oponthoud ben ik vandaag begonnen en al meteen ook op de helft. Het leest echt heel makkelijk weg. De hoofdstukken zijn van fijn formaat en ik vind het ook leuk dat het zich afwisselt van tijd. Voor de storm, tijdens, na. Ik hoop hem stiekem vandaag uit te lezen. Ben zo benieuwd hoe dit verder gaat.




Dan slaan de deelnemers het boek dicht! Wat vonden zij van Stof?

Jaimy: 

Ongecensureerd: wtf.

Wat een goed boek!

Dit verhaal is buitengewoon goed geschreven. Je kan je zo goed inleven in Simon, maar snapt ook de drang van Kim om iets van de wereld te willen redden.

Stukje bij beetje komen we achter de ware aard van de storm en niks blijkt te zijn zoals het lijkt.
Een zeer krachtig plot dat verrast tot aan het eind.

Hilona:

Hรจ wat jammer, nu is het boek uit.

Ik heb zo ontzettend genoten van dit boek en toch een verrassend eind, waarvan ik aanvankelijk dacht dat het zo zou eindigen werd ik gaandeweg het verhaal toch steeds op het verkeerde been gezet en zag ik daardoor het einde zoals het is niet aankomen. Chapeau Sandra J. Paul ik heb echt een pareltje gelezen

Yo Meeae

Meteen werd ik in het verhaal gezogen. Op momenten dat ik niet kon lezen, bleef het hoofdpersonage in mijn hoofd spoken.
Het boek heeft ook uren van mijn slaap gevraagd maar is het meer dan waard.
Ik had tijdens het lezen een vermoeden. Toen ik het laatste hoofdstuk las, was ik beetje teleurgesteld, dat ik toch niet juist was.

Tot ik zag dat er nog een epiloog was.

Een grote aanrader voor mensen die graag dystopische verhalen lezen


Ilse:

“Big brother” is een gegeven waar ik niet direct vrolijk van word en me eigenlijk angst in boezemt; daardoor werd ik nog meer in het verhaal gezogen. Je komt echt in alle soorten emoties terecht, van bang tot liefdevol. Wat gaat er met Simon gebeuren als hij eenmaal in die cocon terechtkomt? Ik leefde mee.

De mooie cover, tekeningen en leuke Engelse zinnen maakte het geheel zo dat ik het boek zou opnemen in de winkel.


Ik heb eerder een boek van Joanne gelezen, maar dit was weer heel wat anders. Ze is een zeer veelzijdige auteur waar ik nog veel wil van lezen!

Dirk


Die cover zag er ruw uit en met veel 'stof'. Dit verhaal zuigt je direct mee en je kunt het niet in een hokje plaatsen. Is het een klimaatboek? Is het een boek over kunstmatige intelligentie ? Is het een liefdesverhaal? Het is een prachtig geschreven boek dat snakt naar een vervolg. De personages kun je zo voor je zien en de bijnamen zijn spitsvondig. Je wordt van pagina 1 in het verhaal gezogen


Jacqueline


Ik was wel nadat ik het boek uit had even van slag. Ik zal eerlijk vertellen dat ik het einde nog 2 keer heb gelezen aangezien ik dit einde niet meer had verwacht en het bijna niet kon geloven wat ik had gelezen. Wat een geweldig einde!


Wanneer je van een spannend, boeiend, emotioneel en verrassend verhaal houdt wil je dit boek echt lezen en daarna in je boekenkast zetten om het minstens nog een keer te lezen! 


De groep komt uit op 5 keer een 5 en 1 keer een 4,5

Duidelijk is het eindcijfer dus een 5 kraaien voor Stof




Reactie van Joanne Carlton, de auteur van het boek:


Deze leesclub van Stof was een ontzettend leuke club waarvan ik van begin tot einde heb genoten. De lezers waren laaiend enthousiast en stelden veel vragen over het concept van het boek. Gerichte vragen die me zelf ook weer katapulteerden naar het moment dat ik Stof aan het schrijven was. De interactie was top en iedereen leefde ook echt mee met Simons verhaal, wat het voor mij extra leuk maakte om al die vragen te beantwoorden. Ik had spijt dat de club gedaan was ;).


Graag wil ik dan ook iedereen bedanken voor hun interactieve deelname, en bovenal vooral Jacqueline voor het leiden van de club en Ink voor de organisatie. 
BEDANKT!!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten