zaterdag 20 juli 2019

Laura Reims Anders dan anders


Lara Reims kwam in mei met haar debuut Upgrade, een boek wat in ons boekvonnis maar liefst een 4,5 kreeg. De leden van die leesclub zitten dan ook met smart op het tweede deel te wachten.
Wij stelden Lara eens andere vragen dan de gebruikelijke, zoals wanneer begon je te schrijven bijvoorbeeld.  

Wat maakt je kwaad?
Ondoordacht, kwetsend gedrag of harde woorden die makkelijk uitgesproken of ingetik t worden. Dat vind ik wel echt een probleem met al die – verder heel leuke- moderne communicatiemiddelen.

Geloof jij in toeval?
Ja. Maar ik geloof ook dat we dingen als toeval ervaren omdat we nog niet precies weten hoe het zit. Als je bijvoorbeeld op hetzelfde moment aan iets denkt, ervaar je dat als toeval, terwijl die gedachte dan vermoed ik in een of andere door ons nog niet begrepen vorm in de ruimte hangt.

Welk nummer doet pijn aan je oren?
Met reggae maak je mij heel ongelukkig. Ik weet niet precies waarom, altijd al zo geweest. En ik weet dat het voor sommige mensen klinkt als vloeken in de kerk, maar met jazz maak je me ook niet blij.

Welk nummer blère je altijd zo hard mogelijk mee?
Vooropgesteld dat het dan ook echt blèren is, want geloof me, je wilt mij niet horen zingen: Changes van Bowie, en Let it go van Frozen, met mijn dochter in een blauwe jurk. Of No, no, rien a changé van de Poppy’s.
de Poppy's om even zelf te zien en luisteren

Met welk bekende persoon zou jij wel een avondje willen gaan stappen?
Flauw, maar waar: met mijn man, omdat we in een nogal turbulente tijd zitten waarin een moment vinden om elkaar uitgebreid te spreken soms een uitdaging is. En Met J.K. Rowling, niet alleen omdat ik haar werk bewonder en het fantastisch vind dat ze zoveel mensen aan het lezen heeft gekregen, maar ook omdat ik me afvraag hoe het is als dingen die jij bedacht hebt zo’n eigen leven gaan leiden. Dat lijkt me zo’n bizarre ervaring. Ik luister weleens podcasts over Potter en over Fantastic Beasts. Mensen praten over haar verhalen alsof het een op zichzelf staande wereld is die niet tot fictie behoort. Dat lijkt me zo wonderbaarlijk, ik ben heel benieuwd hoe iemand daar mee omgaat.

Waarvan word jij super-enthousiast?
Een goed boek, een stevige beat in mijn oren tijden een wandeling in een mooi bos, uren achter elkaar schrijven en de tijd vergeten.

Waar werd je voor het laatst stil van?
Het klinkt idioot want het is een gebouw, maar toen we hier de Notre Dame zagen branden, viel ik stil.

Speel je wel eens vals in spelletjes?
Ja, in games, als ik een monster niet doodgemept krijg zoek ik op hoe andere spelers dat aangepakt hebben.

Welk beroep zou je nooit kunnen uitoefenen?
Taxichauffeur, om de doodeenvoudige reden dat ik niet kan rijden. Ik heb wel een rijbewijs, een feit waarvoor het CBR zich weleens achter de oren mag krabben, maar de wereld is beter af als ik niet achter een stuur zit.

Wanneer heb je voor het laatst gedanst?
Ken je Grey’s Anatomy ? In de eerste seizoenen dansen Meredith en Christina de stress vaak uit hun lichaam. Dat doen wij hier thuis ook graag. Aan te raden.

Kan jij tolerant zijn voor intolerante mensen?
Tot op zekere hoogte, als ik begrijp waar de intolerantie vandaan komt.

Word je liever aangevallen door een hond of een zwerm bijen?
In Zuid-Frankrijk bezocht ik als kind eens een bijen-houderij, toen raakten er een paar in mijn haar verstrikt. Als je mijn haar weleens gezien hebt, kun je je voorstellen dat dat niet echt een pretje was. Maar ik ben ook eens gebeten door een hond, en sindsdien roept het zien van zo’n beest toch altijd enige stress op. Dus als ik beide aan me voorbij mag laten gaan, graag.

Welke film vond je verschrikkelijk?
Ik kan over het algemeen niet tegen films waarin mensen ineens gaan zingen, zeker als het geen kinderfilms zijn. Op Annie na. Van haar kan ik het hebben.


Welke film kan jij wel duizendmaal zien? 
Annie dus, en de Potterfilms, en ET.

Wat bestel je bij McDonald's?
Vroeger hadden ze daar een mckroket, die waren vet, maar ik weet niet of die nog bestaan. De friet met frietsaus vind ik ook lekker, en de Sunday-ijsjes.

Welke foto staat er als achtergrond op je tablet/laptop? 
Ik heb altijd zoveel documenten en schermen openstaan, dat ik even moet kijken wat daarachter verschuild gaat. Een blauwe, standaard sterrenhemel. Mooi wel. Rustgevend. Ik zal eens opruimen.

Als je nog maar 1 boek zou mogen lezen, welk zou je dan nemen?
Onmogelijke vraag. De dikke van Dale dan maar. Dan heb ik in elk geval genoeg woorden om een nieuw boek voor mezelf te schrijven, voor als ik de van Dale uit heb.

Wat zou je eten als laatste avondmaal?
Kroketten, en appeltaart met slagroom, liefst die van mijn oma van vroeger.

Wat staat op de eerste plaats op je bucketlist?
Mijn trilogie afmaken. En daarna, hoop ik, nog een paar boeken schrijven.

Welk dier omschrijft jouw persoonlijkheid?
Ook moeilijk. Een kat dan toch, denk ik. Observerend, schuw, op zichzelf, eigenwijs, maar als je mijn vertrouwen hebt, heb je een vriend voor het leven.

Wie moet het volgende Songfestival in Amsterdam presenteren? 
 Chantal Jansen en Beau van Erven Dorens. Het moet wel leuk worden.


1 opmerking:

  1. Godzijdank geloofde ik in DR osagiede na het lezen van zoveel getuigenissen van zijn werk en besloot ik contact met hem op te nemen. Ik ben Giovanni Roel. Ik schrijf mijn eigen getuigenis dat ik nooit voor mogelijk had gehouden. Voordat ik Dr. Osagiede ontmoette, voelde ik dat het een bijgelovig geloof was en dat de spreuken niet wetenschappelijk bewezen waren, maar die spreuk deed me iets anders geloven. HIJ IS EEN GOEDE MAN. Ik vond mijn ex-vrouw met de hulp van deze man na 4 jaar pogingen, maar het was niet mogelijk om iets te tonen. Als u een getuigenis van DR Osagiede leest, is het waar. Mijn vrouw Sharon had me meer dan 4 jaar verlaten en ik zou haar graag terug willen hebben en proberen haar te vragen terug te komen, maar ze keerde me doof en maakte me publiekelijk absurd. Dr. osagiede werd naar mij doorverwezen door een van mijn vrienden die hij ook op mijn werkplek had geholpen en ik vertelde hem dat hij bijgelovig was en dat hij gek was om in zulke fetisjistische dingen te geloven. Maar na zoveel gedachten erover, ging ik het online krijgen en besloot om hem via e-mail te contacteren. Hij gaf me snel zijn mobiele nummer en we hebben ook lang met elkaar gepraat. Hij is de beste. Voordat hij de baan spelde, was ik al verzekerd. Binnen 3 dagen kwam mijn ex-vrouw na 4 jaar spot om een ​​nutteloze man te zijn, kwam ze me zien en vroeg me deze keer. Ik wist niet wat deze man deed, maar hij kan het heel goed voor me doen. Ik dank hem en mijn vriend voor het kennen van hem elke dag van mijn leven. Ik denk dat hij iedereen zal helpen die om hulp vraagt. U neemt contact met hem op doctorosagiede75@gmail.com of whatsapp +2349014523836 veel geluk
    en hij is ook in staat om ...
    1) liefdespellen
    2) verloor liefdesbetoveringen
    3) scheiding
    4) echtgenoten echtgenoten
    5) betoverd bindmiddel
    6) ontbindingsspreuken
    7) simuleer een kleine liefdevolle vriend
    8.) u wordt gepromoveerd in de spelling van uw kantoor / loterij
    9) zal je liefde bevredigen
    10) je wilt rijk zijn
    doctorosagiede75@gmail.com of
    whatsapp +2349014523836

    BeantwoordenVerwijderen