vrijdag 19 juli 2019

Costa Brava van Linda van Rijn


Titel: Costa Brava
Auteur: Linda van Rijn
Uitgeverij: Marmer
Jaar uitgifte: april 2019
Recensie door: Jacqueline

Cover
Strand, rotsen en een prachtige blauwe zee, nodigt mij in ieder geval uit om het boek op te pakken en de achterkant te lezen. Na die te hebben gelezen, wil ik dit boek zeker lezen.

Achterflap
Als Irene van Hout erachter komt dat haar man Jacco haar heeft bedrogen met een ander, breekt een moeilijke tijd aan. Irene wil nadenken, maar de zomervakantie staat voor de deur en hun kinderen Nikki en Stef verheugen zich op de jaarlijkse campingvakantie aan de Costa Brava. Hoewel Irene niet goed weet hoe het verder moet tussen haar en Jacco, besluit ze toch om de vakantie te laten doorgaan. Haar jongere zus Rianne gaat ook mee en Irene is blij met de afleiding.
Eenmaal in Spanje wordt de sfeer gelukkig beter De kinderen genieten volop en onder de Spaanse zon lukt het Irene wat meer te ontspannen. Maar dan ontmoet ze Bob, een Nederlander die overduidelijk interesse in haar heeft......

Mijn mening
Linda van Rijn haar verhaal was er weer een met een realistisch onderwerp:-) In het begin gebeurde er nog niet zo heel veel spannends en ik vroeg me dan ook af hoe dit verhaal zou omdraaien in een spannende en boeiende thriller. Want ik was dan ook al druk het verhaal aan het invullen en wist natuurlijk hoe het verhaal af zou gaan lopen. Gelukkig klopte geen hout van mijn gedachten want anders zou dat heel saai zijn geweest. Want ik wil liever geen verhaal lees waarbij ik denk van ‘ zie je wel, dat dacht ik al’. Een dingetje klopte wel maar welke dat is ga ik natuurlijk niet verklappen. De personages van Irene en Rianne vind ik goed uitgediept, Bob ook nog wel meer dan de rest van de personages maar het klopt allemaal in het verhaal. Het mooie van dit boeiende verhaal is dat het een verrassende wending krijgt die het verhaal veranderd in thriller die ik toch wel spannend vond. Ik heb het in ieder geval niet zien komen.
Lees het boek zelf maar wat dat is wanneer je van dit genre houdt zeker de moeite waard! Ik geef dan ook 3,5 kraai aan dit boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten