vrijdag 24 november 2017

De Wolf van Colombes van Koen Strobbe

Titel: De wolf van Colombes

Auteur: Koen Strobbe

Uitgeverij: WPG

Publicatiedatum: 5 september 2017


Auteur

Koen Strobbe werkt en woont in de Provence, waar hij vijftien jaar lang wijnbouwer was. Na zijn bestseller 'Kruis en munt' schreef hij samen met Pieter Aspe het succesvolle 'Blankenberge Blues'. Hun eerste gedeelde pennenvrucht kwam bij verschijning meteen binnen op de eerste plaats in de boeken top tien. Met zijn nieuwe Provence-thriller 'De wolf van Colombes' keert Strobbe terug naar zijn roots.


Achterflap
Nadat Laura en Nicolas hun drukke leven in Parijs vaarwel zegden, wordt een oude Provençaalse dokterswoning hun nieuwe droom. Terwijl ze gulzig het herfstige Zuiden ontdekken, worden ze geconfronteerd met de intriges van de plaatselijke bevolking. Het hele dorp aast op het landgoed van een rijke truffelboer, de plaatselijke notaris draait zijn hand niet om voor wat fraude meer of minder en zelfs aan het verleden van hun nieuwe woning ontdekken ze een diepzwarte rand. Voor ze het goed en wel beseffen, raken ze verstrikt in een kluwen van vastgoedzwendel, onfrisse wijnhandel, kinderroof en iets wat veel weg heeft van nazipraktijken.

Omslag
Op zich een mooie omslag qua fotobeeld. Het komt wat dreigend over, maar een connectie met de inhoud heb ik niet geheel kunnen vinden.

Koen Strobbe vertelde mij, toen hij hoorde dat ik zijn boek las, dat zijn eerste boek Kruis en munt erg Quentin Tarantino was. Nu is de regisseur een van mijn favoriete, maar de boodschap dat het geweldigdadig zou zijn was duidelijk. De wolf van Colombes zou meer psychologischer zijn en dus minder Tarantino. Ik moet nog eens ook zijn eerste boek gaan lezen, want zijn eerste boek moet dan nog bizardere situaties hebben dan dit boek.

Mijn mening
Het boek begint relaxed en is, zoals de Vlamingen zelf, bijna charmant te noemen. Zijn spottende beschrijvingen van onderlinge verhoudingen laten je glimlachen en vaak ook hardop grinniken. Regelmatig lees ik stukjes voor aan mijn huisgenoot.
De beschrijvingen van de unieke personages in zijn verhaal zijn bijna briljant maar vooral orgineel te noemen. Je vormt je de figuren in je hoofd en bijna is het jammer dat  het geen speelfilm is, want wat had ik achterover geleund deze karakters willen aanschouwen. Maar advies voor producenten...dit is perfect materiaal om tot een scenario uit te gaan werken.
Je voelt steeds meer de sfeer in het boek veranderen tot je op het puntje van je stoel gaat zitten en bij sommige scènes niet anders kan concluderen dat dit een echte thriller , bijna horror is. Mijn god; met op mijn netvlies hoe het de herder in het verhaal vergaat, bedenk je welke geest dit kan verzinnen. Strobbe dus!


Wat een boek! Wat een auteur! Een rustig opgebouwd charmantlijkend verhaal met geweldige uitgediepte personages, goede dialogen, bizarre situaties in een zeer mooi geschetst landschap. Dat ook nog in een schrijfstijl om te zoenen maakt het boek tot een stapel papier wat je razendsnel omslaat om maar verder te willen lezen.


Een mooie ontdekking zo tegen het einde van het jaar en hij komt op mijn lijstje met auteurs die ik in de gaten wil houden.

Mooie vette 4,5 kraaien voor deze Wolf






Plot 5
Psychologie 4,5
Spanning 4
Originaliteit 5
Leesplezier 5

Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten