vrijdag 30 december 2016

Brenda's terugblik

Het boekenjaar van Brenda


2016 is op het moment van schrijven bijna voorbij en wat zijn er toch weer geweldige boeken erbij gekomen dit jaar. Zoveel dat ik dit onmogelijk allemaal nog kan lezen.

Op dit moment ben ik mijn 37ste boek van het jaar aan het lezen en met dit getal zal ik ook zeker het jaar afsluiten. De meeste boeken heb ik in bed gelezen voor het slapen gaan. Een heerlijk moment om tot rust te komen met een spannend boek. 
Eén nadeel is dan wel dat het weleens voorkomt dat ik iets te laat ga slapen vanwege een spannend gedeelte in een boek.

Mijn favoriete boeken die ik afgelopen jaar gelezen heb zijn er eigenlijk best een aantal.
Mea Culpa van Clare Mackintosh vanwege een twist die ik dus totaal niet zag aankomen. Ik was zo ontzettend op het verkeerde been gezet. Ontzettend goed neergezet.
Eindspel van Isa Maron is het laatste deel met Kyra Slagter en Maud Mertens. Isa Maron heeft er zeker een spannend eind van gemaakt. Wat vind ik het jammer dat deze serie afgelopen is. Ik had wel meer willen lezen over deze personages.
Daarnaast vond ik Holland House van Sarah Prins, Judaskus van Linda Jansma, Kwijt van Anja Feliers en Naar Huis van Harlan Coben ook zeker boeken waarvan ik heb genoten.

Helaas zijn er ook weleens boeken die me toch totaal niet kunnen boeien en waarvan ik echt moeite had met het uitlezen van het boek. Dit jaar waren dat “Het gelukkigste meisje ter wereld” van Jessica Knoll en “Je loog tegen mij” van Jessica Ruston. Niet alles kan je smaak zijn en dat waren dit jaar deze twee boeken.


In 2017 gaan we op dezelfde voet verder en zal het lijstje “nog te willen lezen” alleen maar verder blijven groeien.


En als afsluiting wens ik iedereen een prachtig 2017 met veel liefde, geluk en natuurlijk ontzettend leesplezier.


Heel veel liefs Brenda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten