donderdag 3 november 2016

Wie won de Hercules Poirotprijs?

Maandag 31 oktober, Halloweendag, werd op de Antwerpse Boekenbeurs de jaarlijkse Hercule Poirotprijs uitgereikt. Trouw blijven wij de Vlaamse en Nederlandse belangrijke prijzen noemen, ook al interesseert het de gewone lezer niets.
Bling Bling van Jan Van der Cruysse bracht zijn debuut uit en haalde gelijk de belangrijke Vlaamse prijs binnen. Hij kreeg hiermee een cheque van 5.000 euro.
Van Der Cruysses debuut gaat over een diamantroof op de luchthaven van Delhi, waarna zich een internationaal misdaadverhaal ontspint met onder meer maffiafiguren en folteringen.
In het rapport werd Bling Bling "Een meesterlijk debuut in de wereld van diamant en reizen. Een strak in de hand gehouden compositie die heel breed uitwaaiert, maar waarover de auteur altijd de controle houdt, stilistisch en verhaalsmatig geloofwaardig", genoemd. Dat een debutant meteen wint, is een unicum, volgens de jury, die unaniem tot haar oordeel kwam.
De publieksprijs werd opnieuw gewonnen door Toni Coppers, voor Hondenman. Voor het eerst werd de Fred Braeckman-award uitgereikt, voor het beste thrillerdebuut. De prijs is vernoemd naar de vorig jaar overleden journalist Fred Braeckman. Winnaar van deze prijs werd Koen Strobbe voor zijn boek 'Kruis en Munt'. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten