zondag 5 juni 2016

Het ene festival is het andere niet

Nog even en het festivalgeweld barst hier weer los voor de deur. De aftrap is 25 juni met ‘Night at the Park’, een beetje rare titel wel als je bedenkt dat deze ‘Night’ al om twee uur ’s middags begint ;-) Het is een niet gratis muziekfestijn, aan de vooravond van Parkpop, dat is bedacht om uit de kosten te komen van het wel gratis Parkpop.

De bands die komen spelen tijdens NATP, waren superbekend in de jaren ‘70, ‘80 en ‘90. Speciaal zo gekozen omdat de fan van toen, nu allemaal veertigers of ouder, iets kapitaalkrachtiger zijn dan het meestal wat jongere Parkpoppubliek en er wordt flink ingespeeld op het jeugdsentiment. Slimme marketing. Dit jaar komen Slade, Wet Wet Wet, Anastacia, Holly Johnson (die van Franky Goes To Hollywood) en nee hè alweer die saaie Racoon, ow en ’s middags nog Di-rect als een soort van vreemde eend in de bijt.

Het voordeel van letterlijk een straatbreedte verwijderd te zijn van het park waar het zich allemaal afspeelt is (mijn huis is zo ongeveer achter het hoofdpodium), dat ik gratis kan meegenieten. Dat zelfde geldt voor Parkpop, al laat ik daar mijn neus nog weleens zien. Even naar een bandje kijken en dan weer naar huis voor de plaspauze, of om iets te eten of te drinken en als het regent is het heerlijk droog luisteren. Voor mij geen vieze dixies meer of lange rijen voor het voer en de drank. Erg relaxed. Is het dan geen herrie, twee van die dagen achter elkaar met soms best harde muziek…Nope, het is eigenlijk best leuk, lekker meezingen en zo. Dit jaar ben ik wel benieuwd naar Marky Ramone’s Blitzkrieg (die alle bekende nummers van The Ramones gaan spelen), John Coffey en ga ik denk ik ook wel even kijken bij K’s Choice.

Dit jaar is er voor het eerst een nieuw gratis festival bedacht, voor het weekend ná Parkpop. DiverCity heet het en moet een multicultimix worden van diverse vormen van muziek en kunst. Ik ben erg benieuwd wat het gaat worden zo vlak na het ook al gratis multiculti Parkpop. Tot zover de leuke festivals.

Voor mij persoonlijk is er ook nog een soort van horrorfestival eind juli/begin augustus, qua muziek dan. Dat is het Milan Festival, tot vorig jaar was dit een 3-daags Hindoestaans/Surinaams festival met, je raadt het al, voornamelijk Hindoestaanse muziek. Dat is 1 dag leuk, dag 2 wordt het al wat minder en dag 3 loop je met oordoppen in nog net niet tegen de muur te headbangen. Nu heeft er iemand bedacht dat het wel erg leuk zou zijn om het dit jaar geen 3 dagen te laten duren, maar 6 dagen…verdeeld over 2 weekenden. Oh joy, not!

Waarom ga je dan die dagen niet weg? Nou, omdat ik dus zo dicht bij het park woon wordt de hele straat aan een kant afgezet en geldt er een parkeerverbod, plus de zijstraten worden ook afgezet. Met andere woorden, ik kan de straat en de wijk wel uit, maar er erg moeilijk weer in…en als ik er in ben, is er nergens meer parkeerplek, dus de beste optie is gewoon maar thuisblijven of pas na 12 uur ’s nachts thuiskomen. En dan heb ik ook nog mijn kat Daantje, die denk ik ook wel vóór 12 uur ’s nachts een bakje voer wil.

Begrijp me niet verkeerd hoor, ik ben echt gek op muziek, maar niet op alle muziek. Ik zou het ook vreselijk vinden als ik 6 dagen naar Jan Smit, Nick en Simon of De Toppers moest luisteren, ook zó niet mijn muziek. Doe mij maar 6 dagen Pearl Jam of zo.

Met een beetje mazzel regent het weer eens pijpenstelen, want de weergoden zijn het festival slechtgezind en kruip ik lekker 2 lange weekenden lang, met oordoppen in, met een boek op de bank of nog beter in bed ;-)


Ann

Geen opmerkingen:

Een reactie posten