zaterdag 7 mei 2016

De eerste officiële Thrillerlezers leesclub!


Deze maand mei hebben wij een weer nieuwe stap en wat vinden wij het zelf ontzettend gaaf: we gaan starten met leesclubs.
Meerdere mensen lezen hetzelfde boek en bespreken deze uitgebreid in een apart aangemaakte facebookgroep met elkaar. Vooraf vertellen zij wat zij verwachten, tijdens het lezen hoe het verhaal bevalt en na afloop beantwoordt de groep een aantal vragen en maakt een stukje over hoe zij het boek vonden.

Wij gaan met een flitsende start beginnen, want deze maand hebben wij twee grote leesclubs. Beide leesclubs hebben op een bepaalde manier iets met elkaar te maken en ook weer niet.
De twee schrijfsters zagen door onze aankondigingen van nieuw te verschijnen boeken een bepaalde overeenkomst. Ik stelde de dames voor hun boeken uit te wisselen en na het lezen elkaar te interviewen. Enthousiast reageerden zij beiden het een prima idee te vinden. Na nog even verder babbelend, hoorde Joyce van het leuke idee van een leesclub rondom Beschadigd van Ika Gerritsen en kwamen wij tot het idee rond In de familie ook een leesclub op te zetten.
Het boek van Ika Gerritsen komt 28 mei uit. Joyce's boek verschijnt 1 juni, maar half mei zijn daar exemplaren van beschikbaar en om die reden starten wij nu vast met de eerste oproep. 


Wie wil er meedoen aan de leesclub van In de familie van Joyce Spijker?


Hier onder lees je waar het boek over gaat:

Spraakmakend familiedrama achter de schermen van politiek Den Haag

Nina Satijn is een jonge fotografe, op zoek naar haar plek in het leven. Ze is single na een lange relatie en vindt steun bij haar oma Emma, die haar na de vroege dood van haar moeder voornamelijk heeft opgevoed. Nina’s vader Boudewijn, minister van Justitie en Veiligheid en bij een volgende kabinetsperiode in de race voor het premierschap, heeft zich tijdens de opvoeding nauwelijks om haar bekommerd en hertrouwde al snel met de mooie Marsala.
Als Nina op een dag bij Emma op bezoek gaat, vindt ze haar op de grond in de woonkamer in haar huis in Wassenaar. Vermoord. Ze besluit alles op alles te zetten om de dader te vinden en de dood van haar geliefde oma te wreken.


Als je je aanmeldt via de mail, willen wij graag van jou een motivatie waarom je mee wilt doen.
Ook stem je in met de afspraken die rondom de leesclub gelden:  • Je gaat in de aparte facebookgroep die opgezet wordt voor de periode dat deze leesclub duurt.
  • Daar vul je alle gedeeltes in.
  • Je maakt na afloop een eigen mening over het boek die je instuurt naar het blog, maar ook plaatst in de groep op facebook. Tevens bij Bol.com en/of Hebban of jouw eigen boekenblog.
  • Indien het om een of andere reden opeens niet mocht lukken aan de leesclub te beginnen, wees dan zo sportief een ander het boek te sturen. Dan kan een deelnemer die buiten de boot viel toch meedoen en hoort de schrijfster het aantal meningen wat van tevoren bedacht is.

Klinkt allemaal streng, maar laten we vooral niet vergeten dat dit erg leuk kan worden!

Geef je op via Thrillerlezersblog@gmail.com. Zet in de onderwerpregel: leesclub Joyce Spijker


Geef aan of je papier of digitaal leest, beide is namelijk mogelijk.

Wij horen graag van jullie. Opgeven kan tot 13 mei a.s.!

P.s: ook teamleden kunnen zich aanmelden voor een van de leesclubs

P.s nummer twee: neem ook vast een kijkje bij Beschadigd van Ika Gerritsen, zodat je jouw keuze beter kan maken aan welke leesclub je zou willen meedoen. Beide boeken zijn vrouwenthrillers.Geen opmerkingen:

Een reactie posten