zondag 8 mei 2016

Niks om aan te trekken..

Zoals wel meer vrouwen heb ik last van het ‘ik-heb-niks-om-aan-te-trekken’ syndroom. Vergelijkbaar met het ik-heb-niks-meer-te-lezen’ syndroom. En ook al puilen de kleding- en boekenkasten uit…het blijft een bijna dagelijks terugkerend probleem.

Als ik zo’n dag heb dan kan ik rustig drie keer iets anders aantrekken, zelfs als ik bij wijze van spreken een brief/kaart op de bus ga doen…zwaar irritant. Regelmatig bedenk ik bij uitstapjes de dag van te voren wat ik aan zal trekken. Vaak gaat dat goed, maar helaas niet altijd. Het komt ook geregeld voor dat als ik eenmaal aanheb wat ik de dag ervoor bedacht en klaargelegd had, ik toch zoiets hem van ‘mwah, dit is het toch niet’. Zelfs als ik het al vaker met succes heb aangehad.

Geen idee wat dat is en ik heb het dus, zie hierboven over het naar de brievenbus gaan, echt niet alleen bij uitstapjes. Welnee, ik heb het ook weleens als ik naar het werk ga, al gaat dat wel vaker goed en kan ik ook zonder dat ik bedacht heb wat ik die dag ga dragen, willekeurig iets uit de kast trekken en hoppa sjaaltje erbij en klaar. Waarom dat dan niet altijd lukt is me vaak een raadsel. Ik weet wel dat ik me er zelf aan erger, maar de succescombinatie van die ene keer ziet er dan ineens belachelijk uit, of is misschien dan toch wel te warm/koud of etc.

Nu heb ik heel veel zwart in mijn kledingkast hangen, dus hoe moeilijk kan het zijn om een zwarte combi bij elkaar te smijten. Helaas is het ene zwart het andere niet en zit net dat ene t-shirt, dat net iets langer is en precies over mijn probleemzone valt, in de was. Met dat andere zwarte t-shirt is het hét toch net niet helemaal, ook al is dat t-shirt maar 2 cm korter. Gek word ik er soms van.

Niemand valt het verder op hoor dat ik een 2 cm korter t-shirt aanheb dan eigenlijk gepland was, maar ja in mijn achterhoofd knaagt het wel en dan heb ik daar de rest van de dag toch een soort van last van. Als ik een nieuwe combi maak, van de kleding die ik al heb gecombineerd met iets nieuws, dan probeer ik het vaak eerst uit op het werk…op een dag dat er niet zoveel mensen aanwezig zijn. Afhankelijk van de reacties zal ik die combi vaker dragen of verdwijnt het toch weer ergens achter in de kast…om er soms toch na een tijdje weer uit te komen omdat dat ene vestje nou net zo leuk past bij die nieuwe gympen. Het kan dan zomaar zijn dat het ineens een favo kledingstuk wordt en de kans dat mensen gaan denken ‘daar heb je haar weer met haar vestje’ heel groot is.

Bij echte feestelijkheden, zeker als ze al ruim van te voren vaststaan, wordt er op tijd geshopt voor een nieuwe outfit, want tsja…ik kan voor het feestje van B. toch niet dat jurkje aandoen wat ik ook al aanhad op het feestje van A….zeker niet als B. daar ook is. Nou heb ik inmiddels niet meer maat draadnagel, ben ik nogal lang en word ik een dagje ouder, dus niet alles staat even leuk. Ik kan me dan wel wanhopig blijven vasthouden aan een kledingstijl die me vroeger toch zo leuk stond…dat gaat zeker boven de 50 niet meer werken. Dus alle korte rokjes en dergelijke zijn allang uit mijn kast verdwenen…het werd op een gegeven moment zo erg dat ik me alleen maar hulde in lange wijde kleding.

Gelukkig dacht ik op een dag ‘doe eens gek en pas eens iets aan wat je normaal niet zo snel zou aantrekken omdat je denk dat het je niet staat.’ Tot mijn eigen verbazing bleken de ‘outside-the-box-thinking’ kleding me best goed te staan en daarmee ontstond er een nieuw probleem. Ik ging los qua nieuwe combi’s kopen en mijn kledingkast bleek, gek genoeg, geen rekbare wanden te hebben. Alle ‘oude’ kleding moest daarom plaats maken voor de nieuwe. Er gingen heel wat vuilniszakken vol naar kringloop en goede doelen.

Met de komst van de nieuwe kleding en daardoor ook nieuwe combi’s zou je denken dat het kiezen van ‘wat ga ik vandaag aandoen’ toch makkelijker zou zijn, helaas dat is niet zo. Want op die rok/broek kan ik natuurlijk dat ene truitje of toch die bloes….of nee misschien toch dat t-shirt met een vestje aandoen…pffff. Soms denk ik weleens dat ik gewoon alleen maar dezelfde truien, t-shirt en broeken en zo moet kopen…gewoon allemaal zwart…en dit hooguit opleuken met een van mijn tig sjaaltjes, maar je raadt het misschien al…welk sjaaltje moet ik daar dan weer bij doen ;) 

Ann

Geen opmerkingen:

Een reactie posten