maandag 1 september 2014

De afgelopen maand augustus op het blog

Meer »

Berichten

Item
13 feb. 2014, 11 opmerkingen



20 aug. 2014, 29 opmerkingen

12 aug. 2014, 23 opmerkingen


De maand augustus bracht weer veel nieuwe bezoekers naar ons blog. Het blog wordt elke maand weer beter bezocht en dat doet ons natuurlijk goed. Leuk een hobby, maar het is ook leuk als het bekeken wordt.
Opvallend vinden wij de items die het best bezocht werden.
Maand na maand staat Ik ben Pelgrim bovenaan met het aantal bezoekers. Nu merken wij in onze
facebookgroep ook dat het boek regelmatig genoemd wordt. Ik mocht het toendertijd vooruitlezen en was laaiend enthousiast over het boek. Ik weet nog goed dat Kathelijn van het blog Boekverslaafde het boek tegelijkertijd met mij kreeg en er na 20 bladzijdes al mee stopte. Ik snapte daar helemaal niks van! Hoe kon je dit boek na 20 pagina's al opzij werpen???? Als ik dan zag welke boeken zij wel vijf sterren snapte ik het nog minder. Vier voor het boek Blun en dan Ik ben Pelgrim niks aan vinden. Nou ja niks aanvinden...het niet de kans geven dus. Maar eerlijk is eerlijk: smaken verschillen gewoon. Ik kan de erotische thrillers slecht verduren en legde die ook snel weg en ik begin er zelfs niet meer aan of iemand uit mijn directe omgeving moet het gelezen hebben en aanraden bij mij. Nog niet gebeurd.
Ik kan bijna iedereen dit geweldige boek aanraden, Het staat hoog in mijn favoriete top tien aller tijden. 

Het enige echte kleurboek voor volwassenen deel twee staat op de tweede plek van best bezocht......
Wat een verrukkelijke uitvinding is dat toch. Dat het zo lang heeft moeten duren voor men door had dat volwassenen ook ter ontspanning willen kleuren en dan niet met Mickey Mouseplaten. Het is een geweldig verkoopsucces deze kleurboeken en er zijn veel kopiekleurboeken
gekomen. Ik raad altijd de kleurboeken van Het enige echte kleurboek aan: afwisselende platen met zowel abstract als herkenbare tekeningen. Op internet staan hele kunstwerken. Er worden zelfs wedstrijden gehouden welk kleurenboek het mooist volgemaakt is. Ik kan daar met enige jaloezie naar kijken, want ik ben totaal niet crea met kleuren. Wel vind ik het heerlijk om een grote pot thee neer te zetten op mijn tafel en alle potloden en stiften uit te spreiden. Muziekje aan en gooooooo!

En wat hebben die slimmerds nu bedacht: een agenda van de enige echte voor 2015. Stampvol met 52 kleurplaten voor tijdens saaie telefoongesprekken, langdradige vergaderingen waar geen eind aan komt of zo'n cursus waar je niks nieuws te horen krijgt. Ideale cadeau! Ik denk dat je je partner, ouder kind, vriendin heel blij maakt met dit cadeau (nee, ik heb nog geen aandelen gekocht).

Op nummer drie van best bezocht staat het boek, de recensie van De Bergmankronieken van Hjorth Rosenfeldt. Deel vier zal hopelijk in het najaar verschijnen. Ik kijk al naar het volgende deel uit, sinds ik de laatste bladzijde van deel drie dichtsloeg.
Wat een ontdekking vind ik deze schrijver. Ook deze boeken raad ik elke echte thrillerlezer aan en heb tot nu toe nog geen teleurgestelde reacties gehad. Alleen maar bedankjes voor de tip van deze serie. Nog niet gelezen? Echt aan beginnen en je zal genieten.

Op de vierde plek: de winactie rondom het Derde verbond van Liane Baltus. De shortlist was bekend gemaakt en de zesde deelnemer mocht door het "gewone"publiek gekozen worden.
Terwijl er een populaire soapactrice tussen staat, een Gouden Stropwinnaar en Scaduwprijswinaar gaat de strijd als snel Tussen Weerklank van de Vlaamse Bruno en Het derde verbond van Liane Baltus. Elke keer als Liane Baltus met een paar
stemmen voorstaat, wordt er in het kamp Bruno flink bijgestemd. Is het bij Liane rustig dan gebeurt er niet zo veel, maar o jee als Liane weer even uitloopt dan stijgen direct ook de stemmen voor Bruno. Nagelbijtend zat een flinke groep mensen op de zondagochtend dat de stemming zou sluiten en ja hoor baaaaf... Ik ben erg benieuwd naar het boek. Je kan het gratis downloaden (neeeee niet illegaal, gewoon legaal) dus eens kijken hoe spannend het is.
Ach who cares? Het zal gewoon een leuk feestje zijn daar op 26 oktober in Zoetermeer. Laten we eerlijk zijn voor het overgrote deel van de zogenaamde gewone lezers is de winnaar straks iemand die dan de prijs heeft gewonnen en zal het daardoor extra gelezen worden? De officier die door VN tot beste thriller van het jaar gekozen werd, vloog wel omhoog in de bestellerslijst. Goed voor de verkoopcijfers dus. Maar hoeveel mensen lazen daadwerkelijk het boek? Wie ken jij in je omgeving die het boek van Robert Harris daadwerkelijk gelezen heeft? Versleuteld van Donald Nolet die de Gouden strop en de Schaduwprijs won....Hoeveel mensen hebben het over het boek? Ook steeg het niet erg hoog in de verkooplijsten.
Het zijn leuke dingen voor de uitgeverij, de schrijver en de mensen uit het vak en een handje freaks. Van die freaks die ook voor komende Manuscripta een schema maken van wat ze echt moeten zien. Die elk nieuwsberichtje bijhouden. De grote massa leest gewoon lekker zijn boekjes en leest de tips van medelezers. Een boek wat al een paar keer besproken is in de facebookgroep, gaat steeds harder rondzingen... De grote prijzen gaat langs de gewone mens heen.
Kan jij de winnaar van de debuutprijs van vorig jaar noemen? Ik wel, maar ik ben zo'n debiele boekenfreak die het leuk vindt alles bij te houden. Ik wed jij niet zonder het op te moeten zoeken?!

Dan nummer vijf op de lijst van meest bezochte artikelen op Thrillerlezersblog: de winactie rondom Manzanilla van Ellen G.
Ik ben een groot liefhebber van de boeken van Ellen Gerretzen. Ik houd van de hoofdpersonen en liet zelfs een traantje bij dit vierde deel. Wat is deze schrijfster nog belachelijk onbekend en wat gun ik haar een grote uitgever als Cargo. Iedereen in mijn omgeving breng ik aan de Ellen G. boeken. Er niet van houden??? Dat kan, maar dan hoor je niet in mijn vriendenkring...
Ellen verloot een exemplaar en de mensen moesten haar een fictieve maaltijd voorschotelen als ze op bezoek zou komen. En zo was er deze maand iemand die minimaal 1 prachtig boek te lezen had.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten