Ellen Gerretzen stelt een exemplaar beschikbaar van Manzanilla. Waarom dit boek niet hoog in de top tien staat, snap ik niks van! Ik vond het tot nu toe een van de beste boeken die ik las en beloonde het bij de recensies met maar liefst vijf sterren. En ik ben geen groot vijfsterrenweggever.
Dus m.a.w. doe mee met deze winactie, want je wint (als je wint)een super boek!
Ellen heeft het volgende bedacht:
Stel Ellen komt bij je eten, wat zou je dan voor haar koken en wat zet je haar voor drank voor?
Ellen kiest zelf over een week het origineelste antwoord!
Mocht je nu niet in staat zijn zelf een reactie op het blog te kunnen zetten, mag je het mailen en zet ik jouw reactie en naam op het blog.
Via de onderstaande link kan je wat recensies lezen over Manzanilla:
www.hebban.nl/boeken/manzanilla-ellen-gerretzen
Ik zou tapas maken, wat bij mij ruim opgevat moet worden, hapjes uit het mediterrane gebied.
BeantwoordenVerwijderenErbij een lekkere rosé of eventueel rode wijn.
Bij het eten van de tapas is dan alle tijd om gezellig te kletsen over de boeken, welk research ze er voor gedaan heeft en natuurlijk gaan we het dan ook hebben over de culinaire dingen in de boeken.
Renée Snijder
Aangezien ik een bloedhekel aan koken heb zou ik bij de chinees een heerlijke rijsttafel bestellen,niet origineel....maar wel erg lekker! :-)
BeantwoordenVerwijderenEn als toetje een ijsje met van alles erop en eraan. ( vruchten, slagroom)
Wat de drank betreft...ik zou Ellen vragen welke drank ze graag drinkt ,droog, zoet etc en die dan in huis halen.
ik zou haar van ons Limburgse streekgerechten laten proeven, voor te beginnen natuurlijk koffie of thee met een heerlijk stuk Limburgse Vlaai. Toevallig heb ik net een pan zoervleisj ( zuurvlees) gemaakt, en daarbij dan heerlijke asperges. En daarbij drinken we een Roerdaler biertje blond, donker of tripel. Nou kom maar op Ellen
BeantwoordenVerwijderenhoewel ik best kan koken, zou ik haar meenemen naar Paleis Soestdijk voor een uitgebreide rondleiding in het paleis en de paleistuin gevolgd door een high-tea. Het is namelijk een prachtige locatie en kan inspiratie zijn voor een nieuw boek. (en niet ver bij mij vandaan)
BeantwoordenVerwijderenik ben geen ster in het koken, maar als de dochters thuis komen eten vragen ze altijd om een pittige gehaktbal met lekkere jus. hierbij gekookte aardappelen met bloemkool en een saus... als toetje eigengemaakte vanille vla of yoghurt met bramen sap (maak ik ook zelf). Ik hoop dat Ellen bloemkool lust, dit wel eerst vragen :) wat het drinken betreft, wij zetten altijd een karaf water op tafel.
BeantwoordenVerwijderenEerlijkheidshalve neem ik Ellen liever mee naar een Indisch restaurant, de pannenkoekenboerderij op de hoek bij het station hier dichtbij wordt een filiaal van Soeboer ha, En dan gaan we heerlijk Indonesch eten, met bier en wijn en thee en ik vraag ook een paar vrienden mee, zodat we samen en een heerlijk diner hebben en goede verhalen ha.
BeantwoordenVerwijderenDrank: Manzanilla sherry. Eten: tapas. Eigenlijk helemaal niet origineel, maar wel passend bij de titel van dit boek.
BeantwoordenVerwijderensepia [at] home . nl
Sorry Ellen maar ik denk niet dat ik toekom aan koken...ik denk dat ik zoveel vragen aan je heb dat we dat beiden vergeten en maar door blijven kletsen hahaha....maar een Manzanilla staat natuurlijk wel klaar (voor als we tijd hebben) hahaha.
BeantwoordenVerwijderenIk zou van de boerderijmelk lekkere pannenkoeken bakken voor Ellen en daarbij een glas heerlijk verse koele koeienmelk. Weer eens iets anders zou ik zeggen.
BeantwoordenVerwijderenIk krijg er honger van!
BeantwoordenVerwijderenMijn 'beroemde' Mexicaanse lasagne! Als je dit 1 keer hebt gegeten wil je het absoluut vaker en bij een mexicaans gerecht hoort natuurlijk een Mexicaans biertje dus ik serveer er Desperado's bij. Mmm krijg er zelf al zin in!
BeantwoordenVerwijderenninaaa1984@hotmail.com
Wat ga ik voor Ellen maken? Ik hoef daar niet heel lang over na te denken: een kip uit de oven op zijn Jamie Oliver! Voorgerechte iets met gerookte kip en toetje kippenijs... daarbij geen Manzanilla, maar bolletjes Koninck. Enneh ik ding niet mee naar de prijs natuurlijk!
BeantwoordenVerwijderenDie kip verbaast me niets, mevrouw Kroon, wahaha!
BeantwoordenVerwijderenMet jou kan ik toch alleen maar kip eten?!
VerwijderenTot nu toe heb ik nog niets gezien wat ik niet lekker vind. Eigenlijk eet ik zo ongeveer alles, behalve dingen als niertjes en pens, yuck.
BeantwoordenVerwijderenIk zou een Midden-Oosterse maaltijd maken met een keus uit Taboulé (salade met o.a. bulgur, tomaat, ui, peterselie en komkommer), falafel, caviar d'aubergines (dip van auberginepuree met o.a. tomaat, paprika, bosui en peterselie), muhammara (dip van geroosterde paprika's en walnoten), khiar bi laban (dip van yoghurt en komkommer), kibbeh (soort gehaktballetjes; het omhulsel bestaat uit lamsgehakt, bulgur en uien, de vulling bestaat uit rundergehakt, ui, piment, kaneel en pijnboompitten), hummus bi tahin (dip van kikkererwten en sesampasta), baba ganoush, shaorma, salade van freekeh, vijgen, feta en gekaramelliseerde ui en daarbij Libanees, Turks en pitabroodjes.
BeantwoordenVerwijderenNormaal gesproken wordt er zoete thee bij gedronken, maar dat kunnen we vervangen door iets sterkers :)
Oh en als er nog plaats voor een toetje is watermeloen, dadels en halve maankoekjes. Baklava is te machtig.
BeantwoordenVerwijderenVersgemaakte tomatensoep met een lekker stukje brood en salade en een pavlova met verse aardbeien en frambozen als toetje. Wit wijntje of een roseetje erbij, mjam! (al zeg ik het zelf ;-))
BeantwoordenVerwijderenIk ding niet mee vind het gewoon leuk om hier even wat te plaatsen. Ik had het soort menu bedacht dat ik zelf graag nuttig. "Vooraf een glas perfect gekoelde prosecco want een goed begin is het halve werk. Verder ga ik voor pure smaken zonder liflafjes. Een bruschetta met echt goede tomaten, geen waterig kasgedoe. Dan een verse vis onder zout uit de oven. Erbij een salade die knispert in je mond. Seizoensfruit na. Op het dessertbordje ligt ook een stukje pure chocolade. Drank naar wens." Maar ik trek het in. Bij nader inzien zet ik een bordje friet neer met mayonaise. Daarbij een onvervalst Nederlands broodje kroket. Ik weet uit ervaring dat je in het buitenland deze dingen weleens mist, dus vandaar. Drank naar wens, dat blijft. Toe is er koffie met een flinke plak roombotercake. Ik hoop niet dat Ellen aan de lijn doet :)
BeantwoordenVerwijderenNee, ik doe niet aan de lijn!
BeantwoordenVerwijderenSorry, twee dagen zonder internet gezeten!!!! Maar ik ben er weer en heb een winnaar gekozen. Heel moeilijk, want ik vond al jullie kookideeën heerlijk. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de Midden Oosterse maaltijd van Britta de Graaff.
BeantwoordenVerwijderenIk had jullie graag allemaal een boek gegund maar ja....volgende keer beter!
Yippie, ik ben er echt heel erg blij mee. Dank je wel Ellen! Zoals eerder gezegd ben je van harte welkom als je weer in Nederland bent.
BeantwoordenVerwijderenGefeliciteerd.
BeantwoordenVerwijderen