maandag 10 februari 2014

Het enige échte kleurboek voor volwassenen Deel 2


"Kleuren voor volwassenen?" Hoe vaak me deze vraag inmiddels is gesteld weet ik niet meer. 
Maar als ik vervolgens vertel dat ik me heerlijk een paar uur heb kunnen ontspannen door te kleuren en mijn gedachten op nul heb kunnen zetten zijn de reacties positief, sommigen hebben inmiddels zelf ook het eerste deel aangeschaft.
Sinds ik heb ontdekt hoe heerlijk het is om de prachtige kleurplaten tot leven te zien komen door het, soms verrassend, kleurgebruik kan ik mezelf er heerlijk in verliezen. Of het om een half uurtje gaat of langer, het is telkens weer genieten. 

Het eerste deel van 'Het enige echte kleurboek voor volwassenen' heeft hier in huis nóg een grote fan; ook onze 9 jarige dochter vindt het helemaal fantastisch! Ze heeft altijd graag gekleurd maar bij het ouder worden is er niet veel aanbod voor deze leeftijdsgroep. Disney en Sesamstraat zijn niet bepaald iets waar kinderen op deze leeftijd op zitten te wachten. En dús hebben moeder en dochter ieder een eigen exemplaar, deel 1 is inmiddels bijna volgekleurd. En als je nagaat dat we het met kerst afgelopen jaar hebben gekocht..........

Als Tess uit school komt staat er een pot thee met een koekje klaar, potloden en gelstiften, en dan samen aan de grote keukentafel. Heerlijk kletsen we over hoe het was op school, wat we vandaag gaan kleuren en vergelijken we elkaars resultaten tot dat moment. Heuse 'discussies' over welke kleurcombinaties we in onze gedachten hebben en hoe we de kleurplaat gaan aanpakken. Soms ontstaan er heuse 'kunstwerken' uit onze handen. Heerlijke en onbetaalbare momenten en dat allemaal dankzij dit geweldige kleurboek.

Maar ook is het een leuk kado, om te geven én om te krijgen, het is een kado voor vele uren ontspanning en vermaak! Wij verheugen ons in ieder geval op de nieuwe uitgave. "Het enige echte kleurboek voor volwassenen II" staat vol met 144 nieuwe kleurplaten. Voor iedere stijl en smaak meerdere keuzes, zowel abstract als natuurlijke afbeeldingen. Wil jij er een winnen voor jezelf óf om kado te geven? Geef een leuke, originele reactie waarom wij jou een kleurboek gaan toesturen vóór 22 februari a.s. en wie weet ben jij één van de gelukkige winnaars!


Rechtsboven een foto van een kleurplaat waar onze dochter nu aan werkt, een kleurplaat uit het 1e deel van deze serie geweldige kleurboeken. Hopelijk volgen er nog meer.

Patrice van Trigt 





77 opmerkingen:

  1. Ik had er nog nooit van gehoord, tot jou post met foto van de week. Toen dacht ik al, goh wat leuk. Moeder en dochter aan het kleuren, dat zie je niet vaak. Blijkbaar is er een markt voor, voor dat kleuren. Als kind heb ik hele boeken vol gekleurd, vooral de 7 dwergen waren favoriet. Gniffel, jeugdsentiment is dat. Wasco's, stiften, kleurtjes, verf of gewoon een balpen.... Alles was goed om de tekening eruit te doen springen. Ik had zo mijn eigen technieken die ik nog steeds gebruik. Eerst tegen een latje kleuren, maar later werd dat mijn vinger wat resulteerde in mee gekleurde vingers bij de stiften. Hahaha.
    Mijn aandacht was dus onmiddellijk gewekt om deze momenten weer opnieuw te beleven

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zolang er nummertjes in de kleurplaten staan met referentie naar de kleur ben ik wel in staat om mijn kleurenblindheid te verslaan ,... :). Lijkt me wel een leuk cado om te geven !!!!

    Basil Janssens

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn dochter is dyslect Basil en toch lukt het wel. Zij haalt sommige kleuren ook door elkaar. Soms hele bijzondere kleurcombinaties. Maar het gaat erom dat je creatief en ontspannen bezig bent. Misschien toch een keertje uitproberen?

      Verwijderen
    2. Natuurlijk,... laat maar komen dat gratis exemplaar :)

      Verwijderen
  3. Gaaf, die wil ik.....kan ik samen met Tess en jou kleuren ;)
    Ik zal wel uitgesloten zijn van deelname.....:(
    Hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik mocht niet meer verder typen :-(
    Mijn aandacht was dus onmiddellijk gewekt om deze momenten opnieuw te beleven en in gedachten zie ik me al met mee gekleurde vingers op het werk verschijnen. :-D ik ben van nature erg perfectionistisch (vandaar het tegen de vingertop kleuren om maar echt binnen het lijntje te blijven) en misschien kan het kleuren me terug in afzondering brengen met een ipodje op. Me against the world with my crayons as weapon. Hihihi voorpret, voel het al!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Na al die enthousiaste reacties wil ik het ook wel eens proberen ! Ik doe graag mee met de actie !!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. O wat leuk. heerlijk om tot rust te komen en lekker binnen de lijntjes kleuren ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jij hebt mij warm gemaakt om terug te gaan kleuren na je foto met je oh zo enthousiaste Tess in jullie kleurboek "mijn geheime tuin" en ik had er geen flauw benul van dat het bestond voor volwassen en ik ga die zeker ener deze bestellen maar met dit deel erbij zou ik alvast een hele tijd verder kunnen en het lijkt me ook zo lekker ontspannend, heb alvast mijn kleurpotloden geslepen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je bent nooit te oud om het te proberen, Binnen de lijntjes blijven kun je vast ook leren :-)
    Lijkt me leuk om er in te beginnen, maar dan moet ik m eerst nog wel winnen :-) Wendy van Eldik is de naam, maar ik lijk hier anoniem te moeten gaan..

    BeantwoordenVerwijderen
  9. en anoniem was ik ben ff alles aan het testen haha

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Kleuren werkt zo ontspannend!!!! Print mandala's uit en kleur deze in, maar dit boek: woh die zou ik graag willen, geeft uren ontspanning.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zelf heb ik al een kleurboek van mijn dochter gekregen maar zou deze erg graag winnen voor een lieve vriendin,zij heeft ook wat ontspanning verdiend en zou het erg leuk vinden met haar kleinkinderen samen te kleuren!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jij hebt mij warm gemaakt om terug te gaan kleuren na je foto met je oh zo enthousiaste Tess in jullie kleurboek "mijn geheime tuin" en ik had er geen flauw benul van dat het bestond voor volwassen en ik ga die zeker ener deze bestellen maar met dit deel erbij zou ik alvast een hele tijd verder kunnen en het lijkt me ook zo lekker ontspannend, heb alvast mijn kleurpotloden geslepen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk om te horen Nancy ! Tess is er echt helemaal aan verslaafd, en dan natuurlijk ook aan de pot thee en koekjes op tafel ;-) Kan beter een kleurplaat van Koekiemonster voor dr klaarleggen hahaha. grtjs

      Verwijderen
  13. Ik vond het vroeger altijd heerlijk om te kleuren en later ook om te doen met mijn eigen kinderen. Nu zijn de kinderen de deur uit en komt er eigenlijk al jaren niets meer van kleuren. Het lijkt me een ontzettend leuke bezigheid om weer op te pakken. Lekker relaxed en trots kunnen zijn op het resultaat.
    Groetjes Hetty

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Poging 25 ;-) je weet nu onderhand wel dat ik graag wil winnen hé ;-) het is nog net mijn verjaardag en voor mijn meiske zou ik het ook super vinden!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Omdat ik nu toch in de ziektewet loop, nog een poging wagen. Ik wil het kleurboek graag winnen omdat het me goed helpt tegen stress.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. En als je afvraagt wie er anoniem om 23.27 reageerde. Dat ben ik Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Heb deel 1 gekocht als deel van mijn therapie.En het werkt heel rustgevend voor mij krijg straks EMDR therapie dus zal het weer hard nodig hebben... dus heel erg vraag zou ik in aanmerking willen komen voor zo'n prachtig exemplaar

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik zou ook graag meedoen met deze actie. Het zou heerlijk zijn om dit te gaan doen met mijn dochter. Hier kunnen we samen heerlijk de rust in vinden wat goed is voor ons allebei.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. sylvia sanderink-gordijn11 februari 2014 om 07:24

    vorig jaar heb ik meerdere beroertes gehad . gelukkig lichamelijk goed uitgekomen maar geestelijk is het vreselijk zwaar . het is ontzettend vermoeiend om me ergens op te concentreren, lezen lukt me af en toe maar meestal vallen na een kwartier mijn ogen al dicht , heb moeite met alles waar ik aandacht bij nofdig heb.
    tot ik vorige week jou berichtje over dat kleurboek las . ik heb hem zaterdag gekocht en ben met oude kleurpotloden aan het kleuren gegaan en wat schetst mijn verbazing . het kostte me totaal geen moeite . ik heb heerlijk gedachtenloos zitten kleuren . eindelijk iets gevonden waarbij ik me volledig kan ontspannen en alles wat ik heb meegemaakt kan vergeten . gisteren nieuwe kleurpotloden gekocht dus ik ben er helemaal klaar voor . met dit 2e kleurboek zou ik dus ontzettend blij zijn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat fijn om te horen Sylvia ! Beroertes zijn een aanslag ook voor je concentratie en motoriek, dan is dit natuurlijk inderdaad heel goed en ontspannend. Ik hoop dat je herstel zo doorzet. grtjs

      Verwijderen
    2. sylvia sanderink-gordijn17 februari 2014 om 20:56

      dank je wel Patrice . dit 2e boek gaat hier zeker aan helpen.

      Verwijderen
  20. Momenteel druk bezig met allerlei geregel vanwege het overlijden van mijn vader, en de aanwezigheid van een stiefmoeder, die ervoor gezorgd heeft dat er waarschijnlijk alleen nog maar schulden over zijn. Er bestaan sprookjes over,maar helaas is dit waarheid. Een beetje afleiding kan ik goed gebruiken. Het 1e kleurboek heb ik met kerst gekocht en hartstikke leuk om te doen!! Nog zo'n kleurboek zou helemaal fantastisch zijn....

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Miriam Bakker - van der Linden11 februari 2014 om 10:03

    Dit lijkt me heerlijk om te doen!! En zeker met mijn 8-jarige dochter die helemaal verzot is op tekenen en kleuren :-) heeft ze niet van een vreemde. Hoe geweldig zou het zijn om dit samen te doen...alhoewel...zo'n mooi kleurboek zou ik misschien toch wel voor mezelf...nou nee, eerlijk delen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  22. lijkt me gaaf, in Davos veel gekleurd. lijkt me leuk om te doen ook thuis. goed voor de ademhaling en het ontspant. wat willen we nog meer .

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Na mijn heftig weekend is het fijn om ff je af te sluiten van de wereld. Dus ik doe graag mee

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ik ben heel benieuwd of ik me in het kleuren net zo kan verliezen als in een goed boek....lijkt me een erg leuk om dat eens uit te gaan proberen :))

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Marion Poeste Thomas11 februari 2014 om 10:46

    ziet er gaaf uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat leuk!! Lekker kleuren en dan toch maar samen met mijn dochter van 8..echt een gave actie :-)))

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Het lijkt me een heerlijk rustgevende bezigheid, het is weer eens wat anders dan lezen en daarom wil ik graag meedoen.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ik ben normaal gesproken een persoon die graag 'buiten de lijntjes kleurt'. Wil eigenlijk ook wel eens ontdekken of ik ook binnen de lijntjes kan kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Mag ik na poging 400 eindelijk ontspannen kleuren???

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Leuk ik doe graag mee! Deel 1 heb ik in huis en soms kleur ik zelfs met mijn 18-jarige zoon ;-) Dus deel 2 is natuurlijk erg welkom! iedereen veel succes hier!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Lijkt me erg leuk en ontspannend om te doen. Dadelijk komt mijn kleindochter en met haar stort ik me op het kleuren van Hello Kitty, prinsessen en Dora....ook erg leuk trouwens! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Leuk om zelf te doen en met de jongeren op mijn werk.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Ik heb net het kleuren ontdekt en vind het toch leuk dus ik wil ook een kansje wagen !

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Ik vind het zo leuk, muziekje aan en kleuren maar, relaxed toch?!

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Natuurlijk wil ik die graag winnen. Vind het prachtige boeken om je hoofd leeg te maken na drukke werkzaamheden. En om een thriller die je gelezen hebt of nog mee bezig bent even lekker te overdenken tijfens het kleuren. Daarom zou ik dit boek dus graag willen winnen.
    (Hoop dat het hier op het goede plekje staat)

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Heleen van Kuilenburg15 februari 2014 om 20:51

    Geweldig om te kleuren, het ontspant enorm..ik doe het dikwijls met mandela's. Het lijkt me heerlijk om dit boek te winnen en na m'n drukke dagelijkse bezigheden even een uurtje te relaxen.

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Nieuwe poging, via mijn tablet lukt het niet :( dus toch maar even achter laptop gekropen. Aangezien lezen momenteel niet echt lukt door concentratieproblemen, lijkt dit kleurboek me ideaal om mee te ontspannen.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Oooh, daar zou ik mij echt helemaal in kunnen 'verliezen' denk ik. Had tot jouw foto laatst dit nog nooit gezien. Heb ooit een 'koffertje' met kleur potloden en kleurkrijtjes/wasco gekregen, maar ben zelf niet zo handig om dingen te tekenen.
    Lijkt mij ook heel leuk om samen te doen met mijn oppas-nichtje van 9.

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Ooh wat leuk lijkt mij dit. Ik vond vroeger kleuren altijd al erg leuk want tekenen lukte mij niet echt, en nog steeds niet hoor. Gewoon even niets maar heerlijk bezig zijn met mooie kleuren op papier en wat zien ontstaan onder je handen lijkt mij helemaal super,

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Jullie reacties zijn super !! Nog even wachten tot de bekendmaking ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Ik doe ook weer mee !! Kleuren is zo leuk !!

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Lijkt me top. Even ontspanning naast het schrijven!

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Waw,dit lijkt me supermooi voor kids op mijn werk. Zij kleuren elke dag en dan kan ik als het even lukt mee kleuren����. Dit boek is geweldig voor grote kinderen en zo kan de kleur passie door gegeven worden��!

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Heerlijk dat kleuren. Ken deze boeken niet. Maar zie wel dat het anders is dan de geheime tuin en de kleurplaten op internet. Meer variatie en abstrater. Dat is leuk. Doe graag mee.
    Maar in ieder geval veel plezier met kleuren voor Tess en jezelf en straks voor de winnaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Wist niet dat dit bestond. Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Ik moet kleur bekennen dan ik door een gekleurde bril kijk en ik kan je in geuren en kleuren vertellen dat kleuren een kleur geeft aan je dag.
    En daarom doe ik heel graag mee met deze actie ;-)

    Groetjes, Cocky

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Leuk, is weer eens wat anders dan altijd samen Princess kleurplaten te kleuren. Ook leuk om te verwerken in een art journal.

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Ik zie mijn dochter en mij al aan het kleuren, heerlijk rustig...

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Ik heb het eerste kleurboek mijn schoonzusje cadeau gegeven.
    Zelf lijkt hij mij ook heerlijk ontspannen om te kleuren

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Het eerste kleurboek wat wij weggeven is voor Sylvia Sanderink-Gordijn! We hopen dat je van dit boek ook gaat genieten. Stuur je je adresgegevens even naar thrillerlezersblog@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. sylvia sanderink-gordijn17 februari 2014 om 20:59

      echt super . ik zit hier heel erg blij te wezen . hartstikke bedankt .

      Verwijderen
    2. Gefeliciteerd Sylvia! Komt erg goed terecht! Mooi!

      Verwijderen
  51. En omdat het zo leuk is om weg te geven, geven we morgen weer een kleurboek weg!

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Gefeliciteerd Sylvia Veel kleurplezier

    BeantwoordenVerwijderen
  53. Sylvia gefeliciteerd..... Als je nog potloden nodig hebt.... Ik heb hier nog wel een setje over....

    BeantwoordenVerwijderen
  54. Gefeliciteerd Sylvia en veel plezier

    BeantwoordenVerwijderen
  55. sylvia sanderink -gordijn17 februari 2014 om 20:47

    o wat geweldig . hier ben ik echt heel erg blij mee . dank je wel . ik kijk al uit naar vele uurtjes ontspannen en vergeten .

    BeantwoordenVerwijderen
  56. En de tweede winnaar van dit geweldige boek is......................Cindy Sas!!!
    Als je bent uitgegild en gestuiterd dan graag je adresgegevens naar thrillerlezersblog@gmail.com
    Heel veel plezier alvast en van harte proficiat.

    BeantwoordenVerwijderen
  57. Jammer maar Cindy veel kleurplezier gefeliciteerd !

    BeantwoordenVerwijderen
  58. Alle twee vele uren kleurontspanning toe gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  59. sylvia sanderink-gordijn18 februari 2014 om 12:43

    Cindy van harte gefeliciteerd

    iedereen bedankt voor de felicitaties , ben zo blij als een klein kind met mijn kleur prijs hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  60. Gefeliciteerd Cindy, ook veel kleurplezier

    BeantwoordenVerwijderen
  61. Prachtig! Een uitstekende rede om mijn kleurpotloden te gebruiken! Lijkt mij echt een aanrader, hoop dat ik hem in de winkel tegen kom!

    BeantwoordenVerwijderen