donderdag 4 juni 2020

Getiteld met Hell city

Een nieuwe aflevering van Getiteld, dit keer met vragen rondom Hell city van Joanne Carlton.
Wat is jouw lelijkste stad en waarom?

Pfoe, ik heb nog niet zo heel veel grote steden bezocht, maar een van de steden die me het meest als 'lelijk' is bijgebleven, is Liverpool.
Ik heb die stad in de jaren negentig bezocht toen die echt op zijn dieptepunt zat en wat ik me herinner zijn wijken met afgesloten en zwaarbeveiligde woningen, en dan drie kilometer verder wijken waar mensen op elkaar gepakt wonen en heel vaak 's avonds niet buiten konden.
Nu is de stad (volgens wat ik weet) wel opgeknapt en veranderd, maar toen heeft dat diepe indruk op me gmaakt.

En wat vind je de mooiste stad en waarom?

Londen baby. Nog altijd mijn favoriete stad omdat je er alles vindt en telkens toch weer in een andere sfeer terechtkomt. Niet veel toeristen kennen of bezoeken Canary Wharf, wat me dan weer erg doet denken aan New York, maar ik vind zo'n zakelijke omgeving met grote gebouwen erg mooi, ook om als skyline te aanschouwen.
New York - Manhattan, is ook erg mijn ding.
Canary Wharf

Hoe zie jij de hel voor je?

Een beetje zoals in Hell City, maar dan met veel "mensen" erin die lijden. Als je grafische beelden zoekt van Dante's Inferno, kom je wel van die grimmige tekeningen of schetsen tegen.

En hoe zie jij het paradijs?

Heel klassiek, mensen in witte gewaden die er opeens heilig uit zien. ;)

Ben je een stads- of dorpsmens?

Raar maar waar woon ik in een dorp, maar ben ik eigenlijk een stadsmens. Ik zou gemakkelijk naar een grootstad kunnen verschepen - denk daar ook vaak over na - en daar kunnen aarden. Wij doen meestal citytrips en achteraf heb ik altijd spijt dat het voorbij is. 

Wat vind je het fijnst aan een stad en de nadelen?

Het fijnste is dat je buiten kunt stappen en eender wat kunt gaan doen. Je kunt om drie uur 's nachts iets gaan zoeken om te eten, je kunt te voet naar de bioscoop, je kunt altijd wel iets nieuws ontdekken of iets leuks vinden om te doen. 
Nadeel zijn de spitsuren op de metro bijvoorbeeld. Als ik in Londen, mijn tweede thuis, ben, dan vermijd ik altijd de metro op die uren omdat het zo warm, klam en heet is dan.

Wat zijn voordelen van een dorp en nadelen?

Voordeel: ik kan mijn achterdeur loslaten zonder me zorgen te moeten maken, en we kennen onze buren goed en kunnen ook altijd op hen vertrouwen. Je kunt 's avonds gaan wandelen zonder bang te moeten zijn om iets tegen te komen en je ziet altijd wel dieren.
Nadeel: ik moet voor alles de auto nemen. Zelfs de dichtsbijzijnde bakker is 3 km verder weg. Ik ben ook lang onderweg voor mijn werk. 

Hoe zou het leven met corona zijn in een Hell city?

Ik denk dat mijn personage niet lang zou overleven in Hell City met Corona... 

Wat zou het leven in een Hell city nog dragelijk maken?

Meer mensen, meer dieren en meer gezelschap. En misschien ook eten en drinken. ;) Een Hell City restaurant of zo.

Waarom koos je de naam Hell city?

Deze werd gekozen samen met mijn collega-auteurs. Ik wilde een referentie maken naar een bestaande (wel bedachte) stad zoals bijvoorbeeld 'Hill City' en daar dan mee spelen om er Hell van te maken.
Want mijn personage zit vast in een helse situatie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten