vrijdag 5 juni 2020

Lentevuur van Suzanne Vermeer


Titel: Lentevuur
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgeverij: A.w. Bruna Uitgevers
Publicatiedatum: februari 2020
Recensie door: Jacqueline
Kraaien: 4


Cover
De cover ziet op zich mooi uit maar erg bijzonder vind ik het niet. Een van dertien in een dozijn. Zoals bekend mag ik de boeken van Suzanne Vermeer graag tussendoor lezen en zou dit boek dan ook oppakken in de winkel.

Achterflap
Julia van Galen is met haar nichtje en een vriendin een weekje op vakantie in het landhuis van haar grootmoeder Eva in Tsjechië. Eva Chorinsky is kort daarvoor op 93-jarige leeftijd overleden en het vervallen landhuis zal door de erfgenamen worden verkocht. Julia besluit daarom nog één keer terug te keren naar de plek waar ze tijdens haar jeugd zoveel vakanties heeft doorgebracht. Maar op de eerste de beste avond vindt er een ongeluk plaats dat verregaande gevolgen zal hebben. Een jonge Tsjechische vrouw wordt door Julia aangereden en raakt in coma. De vrouw blijkt een goede bekende van Julia’s oma te zijn. En ze was niet geheel toevallig juist op dat moment op die plek aanwezig…

Mijn mening
Wow wat een proloog! Ik vond die echt superspannend en vroeg me dan ook af of het verhaal Lentevuur van Suzanne Vermeer me zou verrassen. Ik kan dit met een ja bevestigen. Door de prettige en meeslepende schrijfstijl van de auteur zat ik gelijk in het verhaal.

De personages zijn goed uitgewerkt. Het enige waar ik wel wat moeite mee heb is dat het personage van Julia zich in sommige situaties naïef gedraagt. Persoonlijk vind ik dat niet passen bij de eerdere gebeurtenissen en de waarschuwingen die naar Julia zijn geuit.

Julia wil erachter komen wat er allemaal nog meer aan de hand is en gaat zonder haar nicht Irene en vriendin Sofie alleen op onderzoek uit. Hierdoor komt ze in bizarre en toch ook wel een beangstigende situatie terecht. Weet Julia zich hieruit te redden?

Dit keer heb ik gekozen om Lentevuur van Suzanne Vermeer via een E-book te lezen en kon om die reden jammer genoeg het tweede mysterie niet oplossen. Want aan een beperkte oplage is aan het papieren exemplaar een tweede mysterie toegevoegd. Aan het papieren exemplaar is een enveloppe bijgevoegd met 5 puzzels en die kunnen door aanwijzingen in het boek worden ontrafeld en worden opgelost. Dat dit niet mogelijk is via de digitale versie van het boek heeft geen invloed gehad op mijn leesplezier.

Het verhaal zit goed in elkaar, het is weliswaar niet van het begin tot het einde spannend maar het wist me door een aantal heftige situaties zeker te boeien tot het aan het einde. Ik geef dit verhaal dan ook 4 kraaien!


Spanning: 4
Psychologische ontwikkeling personages: 3,5
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Plot: 4
Originaliteit: 3,5



Geen opmerkingen:

Een reactie posten