donderdag 4 juni 2020

Bloedhitte van Noortje Brink


Titel: Bloedhitte
Auteur: Noortje Brink
Publicatiedatum: april 2020
Recensie door: Jacqueline
Kraaien: 3

Cover
De cover roept gelijk een aantal vragen bij me op. Waar kijkt de vrouw die tot aan haar middel in het water staat naar? Staart ze naar de horizon of ziet ze wat anders? Ze staat met de rug naar me toe dus ik kan geen gezichtsuitdrukking zien. De cover intrigeert me waardoor ik het boek oppak.

Achterflap
Lieneke is net gescheiden en kan de herinneringen aan haar ex-man maar moeilijk onderdrukken. Dat hij op een botte manier een punt zette achter hun relatie omdat het niet lukte om kinderen te krijgen, maakt het des te pijnlijker. Om haar zinnen te verzetten vertrekt Lieneke met haar beste vriendin Monique naar Portugal voor een heerlijke zonvakantie. Twee weken genieten is het plan. Eenmaal aangekomen in Faro krijgt Lieneke echter al snel het gevoel dat ze wordt gevolgd. En op het hotelterrein lijkt zich ook een schimmige figuur te begeven…

Mijn mening
Monique en Lieneke zijn twee goeie vriendinnen die verschillend van elkaar zijn, zich af en toe aan elkaar ergeren maar het verder prima met elkaar kunnen vinden. Ze besluiten om na de scheiding van Lieneke samen op vakantie te gaan naar Portugal. Bij het boeken van de reis letten de beide dames niet goed op en komen ze in een totaal ander hotel terecht dan dat ze gedacht hadden. Namelijk in een hotel waar rust en gezondheid voorop staat. Monique is nogal een ondernemend type en gaat alleen op onderzoek naar wat vertier. Maar of ze daar goed aan doet........

Noortje Brink heeft een lekkere vlotte schrijfstijl die erg plezierig leest. Het is een makkelijk te volgen verhaal en het is dan ook geen probleem om het in gedeelten te lezen. De gebeurtenissen zijn goed omgeschreven en passen bij het verhaal.

De ontwikkeling van Lieneke haar personage aan het einde van het verhaal vond ik goed. Verder vond ik de personages wat oppervlakkig.

Erg spannend vond ik het verhaal niet en vond het ook wel wat voorspelbaar. Vond ik het verhaal dan helemaal niets? Dat moet ik ontkennen. Ik vind het een heerlijk boek om ter ontspanning tussen de literaire en psychologische thrillers door te lezen. Bloedhitte krijgt van mij 3 kraaien.

Spanning: 3
Psychologische ontwikkeling personages: 3
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 3,5
Plot: 2,5
Originaliteit: 2,5


Geen opmerkingen:

Een reactie posten