zondag 22 september 2019

Kamer 305 van Yvonne Franssen


Titel: Kamer 305
Auteur: Yvonne Franssen
Uitgeverij: Futuro
Publicatiedatum: september 2019
Recensie door: Jacqueline
Kraaien/sterren: 5
Cover
De titel Kamer 305 springt gelijk in het oog. Daarna kijk ik pas echt goed naar de cover. Die ziet er donker en griezelig uit, waar ik ‘s avonds niet graag wil lopen, ook niet met de hond. De cover roept bij mij wel vragen op waar ik natuurlijk graag het antwoord op wil weten! Ik kan niet wachten om te beginnen met het lezen!
Achterflap
Pas na tweeën 's middags werd ik weer wakker. Mijn hele wezen schreeuwde om Martijn, maar hij had niets meer van zich laten horen en wat zou ik moeten zeggen? Toch graai ik nu met wild kloppend hart naar mijn telefoon. Het appje is echter van Corine. Hoe lang moet ik mijn nieuwsgierigheid nog bedwingen? Serieus Kim, ik maak me zorgen. Wat is er aan de hand? Wat is er aan de hand? Absoluut een goeie vraag. Dat zou ik ook wel willen weten. Het lijkt er sterk op dat mijn minnaar zijn vrouw heeft vermoord, mijn echtgenoot heeft geprobeerd mijn moeder te vermoorden en ik ben bang dat een van mijn cliënten onderweg is om mij te vermoorden. Meer niet. Niets om je zorgen over te maken.'' In de literaire thriller 'Kamer 305' raken de levens van Kim en Eva met elkaar verstrengeld tijdens hun huiveringwekkende zoektocht naar het motief achter enkele mysterieuze moorden.
Mijn mening
Super genoten heb ik van Kamer 305, wat een heerlijke spannende, boeiende en op sommige momenten een angstaanjagende thriller waar ook zeker een dosis humor is verwerkt. Op enige moment zo hilarisch dat ik inwendig zo moest lachen dat ik bijna in een deuk lag. Dat verwacht je toch niet bij een thriller? Ik tenminste niet maar van mij mag het. De auteur heeft de hoofdpersonages (Eva, Kim, Martijn en *) de gebeurtenissen / situaties telkens vanuit een ik-personage laten vertellen. Om dit goed te kunnen volgen zou het wellicht extra aandacht van mij kunnen vragen maar....... Ik zat snel en goed in het verhaal dat dit schakelen tussen de een en het andere hoofdpersonage voor mij totaal geen probleem was. Dit komt vast door de heerlijke schrijfstijl van Yvonne Franssen waardoor het spannende en boeiende verhaal makkelijk en vlot leesbaar is. Maar ook doordat een aantal van die hoofdpersonages ieder op zijn/haar eigen manier bezig is met de zoektocht naar de oplossing van die mysterieuze moorden totdat..... Eva tijdens die zoektocht het pad van Martijn en later Kim kruist. Eva heeft naar aanleiding van de gebeurtenissen die ook Martijn en Kim raken een bepaalde denkwijze waarvan zij denkt dat deze klopt en denkt stellig dat er nog meer gevaar op de loer ligt..... of Eva hier gelijk in krijgt? Lees het boek zelf! Wel is die denkwijze van Eva superknap uitgedokterd door Yvonne Franssen maar zeker ook de toch nog verrassende wending in het laatste deel van het spannende en onheilspellende verhaal! Kamer 305 is voor mij het tweede boek dat ik van Yvonne Franssen heb gelezen en dat is mij zeer goed bevallen. Kamer 305 krijgt van mij 5 kraaien.
Spanning: 4,5
Psychologische ontwikkeling personages: 4,5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 4,5
Plot: 5
Originaliteit: 5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten