maandag 6 mei 2019

Boekpresenatie Upgrade van Lara Reims


Zondag 28 april stond ik reikhalzend uit te kijken, vanaf de parkeerplaats bij Hotel van der Valk in Vianen, of mijn vervoer naar de boekpresentatie van Upgrade van collega Lara Reims, Sandra van Hamley Books, wel zou komen.

Maar gelukkig liet ze me niet staan en kon ik mezelf achterin proppen waar nog net een plekje was vrijgehouden voor mij door Luna, ook een auteur van Hamley Books, en haar moeder.
Met een auto vol dames werd het al een kippenhok voordat we de parkeerplaats waren afgereden en de weg naar Amsterdam werd al druk kakelend afgelegd.

In Amsterdam werd het nog even penibel, want de weg naar Café Belcampo, waar de presentatie gehouden werd, was afgesloten, de borden van de omleiding ook spontaan verdwenen waren en de Vlaamse navigatie van Sandra de weg kwijt raakte. Gelukkig was mijn Google Maps wel Nederlands en werd de route alsnog gevonden.
Eenmaal bij de foodhallen, waar Café Belcampo zit, was het nog even zoeken naar de ingang maar ook daar was de, Nederlandse, redding nabij in de vorm van Lara zelf.

Binnen togen we naar boven waar al wat familie en vrienden van de debutante vol spanning stond te wachten op wat komen ging. Wij overhandigden de cadeautjes aan Lara, gingen op zoek naar een drankje, terwijl Sandra de aankleding nog wat opleukte met Hamley-items.
Langzaamaan druppelden er meer familie en vrienden binnen en werd het tijd voor het doel van die middag, de presentatie van Upgrade.

Sandra deed een woordje en roemde het talent van Lara maar ook haar sociale en vriendelijke karakter. Voor Sandra is het niet alleen belangrijk dat de kwaliteit van je manuscript goed is, zo vertelde ze, het is ook belangrijk dat je als mens bij Hamley past. En Lara is een echte Hamley-auteur (onthoudt dit woord. Binnenkort wordt het het woord van het jaar, let op mijn woorden).
Nadat het eerste exemplaar van Upgrade overhandigt was, kwam er een quiz om Lara nog beter te leren kennen en ging de winnaar hiervan er vandoor met wat lekkers en een spel, geschonken door onze nieuwbakken debutant.
Lara las nog wat passages voor en zo kwamen we wat meer te weten over Rémi, haar hoofdpersonage, en toen was het moment daar om de grote stapel boeken te onthullen en kon Lara eindelijk aan het signeren slaan.

Wij doken met nog wat drankjes en wat lekkers een hoek in en vermaakten ons met vooral boekenpraat, tot groot verdriet van Ink. Dus lieten we haar maar nieuwe drankjes en hapjes halen.
Na de presentatie sloten we de dag af, helaas zonder Lara omdat zij in Amsterdam bleef, in een restaurant, waar we ons voor de verandering best netjes hebben gedragen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten