donderdag 9 april 2020

De boekmaskes stellen zich voor..


Als Boekmaskes zijn wij een nieuw duo in Thrillerlezersland. Graag stellen we ons even voor.

Ik ben Ilse, een 52-jarige Vlaamse met 2 (ondertussen volwassen) kinderen en samenwonend met man en kinderen in de mooie Kempen.
Sinds het begin van dit academiejaar werk ik als praktijkassistent voor de Antwerp School of Education (Universiteit Antwerpen).
In mijn vrije tijd lees ik graag. Daarnaast handwerk ik ook een beetje (breien en haken) en heb ik de laatste maanden ook het plezier van junk journaling ontdekt. Ik zou nog graag een iets actievere hobby hebben, maar die zoek ik dus nog … (ik voorspel nu al dat dit een lange en zware zoektocht zal worden 😉).
Wat lezen betreft, gaat mijn grootste voorkeur gaat uit naar thrillers, maar ik draai mijn hand niet om voor een goed liefdesverhaal of een goed fantasyboek.
Dankzij Thrillerlezers! heb ik het voorbije jaar kennis gemaakt met meerdere, voor mij nog onbekende, Vlaamse schrijvers.
Ik heb geen echt favoriete auteurs en lees dus graag boeken van verschillende schrijvers.
Ik hou ook niet van lange series. Meestal haak ik na enkele boeken af omdat de kwaliteit vaak verzwakt na enkele verhalen (teveel van hetzelfde). Bovendien kan je in de meeste series niet zomaar middenin invallen. Not my cup of tea. Ik merk wel dat ik een lichte voorliefde heb voor Scandinavische thrillers.
Omdat ik ook graag mijn leeservaring deel met andere lezers, schrijf ik regelmatig recensies. Dat ik dat nu ook samen met Anita mag doen, maakt het uiteraard alleen maar leuker.
Zelf heb ik verder geen schrijftalent. Ik ben echt niet creatief genoeg om een volledig verhaal uit mijn pen te krijgen.


Hoi, ik ben Anita, geboren en getogen Oost-Vlaamse en woonachtig in het mooie Waasland.
Naast echtgenote en moeder van twee, ben ik werkzaam in het onderwijs.  Lesgeven is na meer dan 30 jaar nog steeds één van mijn passies.
In mijn vrije tijd waag ik me nogal eens aan het uitproberen van een recept – met wisselend succes-, fiets ik graag door het Land van Waas, maar het liefst van al trek ik me terug in mijn hoekje met een boek(je).
Sinds ik het me kan herinneren, lees ik alles wat los en vast zit.  Nooit ga ik het huis uit zonder boek: in de wachtzaal, op de fiets, tijdens de pauzes, … ik lees overal en zo veel als mogelijk.  Onlangs ontdekte ik ook het luisterlezen, een vaardigheid waar ik nog een beetje op moet oefenen, maar het bevalt me ook steeds beter.
Televisie, Netflix, ik kijk nog zelden.  Liever verlies ik mij in een goed verhaal en laat de woorden en mijn fantasie het werk doen.
Via social media en een oproep tot het deelnemen aan een leesclub belandde ik bij Thrillerlezers! en toen schakelde ik nog een versnellinkje hoger!  De boekenhemel ging nog verder open!
Thrillers genieten met voorsprong mijn voorkeur, maar zo af en toe laat ik me verleiden door een ander genre.
Naast Scandinavische thrillers, de boeken van Nicci French – en ik heb ze allemaal!-, ben ik een grote liefhebster van de Nederlandstalige en Vlaamse thriller. 
Voor een Jo Claes laat ik alles vallen.  Daarnaast kunnen ook Toni Coppers, Wim Belaen, Angelique Haak, Yvonne Franssen, Eva Nagelkerke, Lieneke Dijkzeul, Inge Ipenburg, … mijn lezershart enorm verblijden.  Gevolg is wel dat mijn NTL-lijst alsmaar langer wordt, maar dat vind ik alleen maar fantastisch!
Het aanbod om samen met Ilse boeken te lezen en te recenseren kon en wou ik dan ook niet afslaan: samen met haar van gedachten wisselen over een boek is niet alleen leuk, maar voegt ook zoveel toe aan mijn leeservaring.  Toen we recent elkaar in real life mochten ontmoeten, bleek dat we het, ook zonder boek in de aanslag, prima met elkaar konden vinden.

De Boekmaskes zijn geboren en wat we nu vinden van boeken, zullen jullie in de toekomst zeker en vast horen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten