donderdag 9 april 2020

Stil maar van Carla Kovach

Titel: Stil maar
Auteur: Carla Kovach
Uitgeverij: De Boekerij
Publicatiedatum: maart 2020     
Recensie door Karin
Waardering: 5 kraaien

Wat vond ik van de cover ?
Een felblauwe cover, een wateroppervlak dat lijkt te rimpelen, een paar bladeren op het water.
De titel ‘Stil maar’ in witte letters, deels bedekt met ... bloed. Covertekst en auteur in het geel.
Een mooie en opvallende cover.

Wat verwacht ik van tevoren ?
Het boek wordt op boekensites omschreven als ‘perfect voor de fans van MJ Arlidge en Robert Bryndza’; ik ben fan van beide, dus dat is al ok voor mij.

Deborah verdwijn zonder spoor, 4 jaar lang. Dan wordt op de drempel van de bibliotheek een baby achtergelaten, een baby met het DNA van Deborah. Geef toe, het klinkt veelbelovend!


·         ·     Jij bent een prinses, dus jij hoeft niet te werken. Ik doe alles en ik zorg voor je. Dat is mijn taak, mijn lot, mijn enige passie in mijn leven ... Zijn hand ging naar haar hals, pakte die vast en liet weer los, ze kuchte en hapte naar adem ...

Mijn recensie :
Het verhaal van Deborah is redelijk rauw en compleet gestoord. Je leert het verhaal beetje bij beetje kennen door de ogen van Deborah, inpecteur Gina Harte en Luke Jenkins, de man van Deborah, en voor een stuk ook door de ogen van de dader.

‘Stil maar’ heeft me vanaf de eerste pagina in zijn greep, het verhaal boeit me echt enorm, ik leef mee met Deborah, je begrijpt de tweestrijd die Luke voert sinds zijn vrouw 4 jaar geleden verdween en je voelt mee met inspecteur Gina, die worstelt met de relatie met haar dochter en met haar verleden. Halverwege het boek ben ik nog steeds superenthousiast en lees aan sneltempo verder, da’s op zich niet verwonderlijk want het leest geweldig vlot.

Ik voel me als lezer betrokken en ben blij met de, naar mijn gevoel goed uitgewerkte karakters.
In tegenstelling tot veel gelijkaardige thrillers, krijg je in dit verhaal het gevoel dat er in het politiekantoor van Gina en haar team een prettige en joviale sfeer hangt, en dat is toch weer net verfrissend anders dan de meestal aangehaalde onderlinge concurrentiestrijd, zo eens iets helemaal anders.

De pakweg laatste 50 pagina’s vond ik persoonlijk bloedstollend spannend; het boek MOEST uit zodra ik klaar was met werken. Ik moest weten hoe het afliep. De plot wordt mooi opgebouwd, rustig, als in niet overhaast, maar zoals aangegeven heel erg spannend en ook hier goed uitgewerkt.
Als ‘Stil maar’ inderdaad het eerste deel is uit een nieuwe reeks, kijk ik alleszins heel erg uit naar het vervolg.

Ik vermoed dat het dan ook niet helemaal onverwacht komt als ik dit boek een zeer dik verdiende 5 kraaien geef !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten