vrijdag 16 november 2018

Antwerpse Boekenbeurs 2.0 op zaterdag 10 november 2018 (sfeerverslag)

Topdag: knuffelend met Jommekes meisjes
Van heinde (Breda) en ver (Leiden en Friesland) verzamelt een bont gezelschap in huize kroon  en na wat koffie en Brabants worstebrood gaan we op weg. Daar het vervoer ietwat , niet geheel zoals het hoort, verliep, wijden we daar niet te ver over uit, maar een lol hadden we zeker.

Daar ik al een dag boekenbeurs er op had zitten vorige week, had ik mij voorgenomen de anderen lekker te laten kiezen wie en wat ze wilden zien. Mijn enige motto was : regelmatig koffie tanken! Dat bleek trouwens moeilijker dan het zou moeten zijn. Sapjes en drank waren makkelijker te vinden dan een fatsoenlijke bak koffie.

Juul en Chantal van Gaste;

Anja onderging haar ontmaagding qua boekenbeurs en dus wandelden we hal 1 in om haar de vuurdoop te laten ondergaan. Al snel komen we in een volgende hal bij de supermooie Clavisstand. Ongelofelijk wat die een mooi uitgevoerde boeken uitbrengen. Verlekkerd bladeren we door vele boeken tot Juul wakker schrikt en naar hal 4 spurt, want ze wil Chantal van Gastel spreken. Die zou namelijk precies signeren tot het tijdstip dat Juul wakker schrok.


Anja met Nicci French
 Heel wat langzamer arriveren wij een stuk later bij Bookspot, maar een heel sympathieke Van Gastel neemt ook na het einde tijdstip de tijd voor iedereen. Volgend jaar gaat er weer een nieuwe thriller met haar zus geschreven worden, vertelde ze mij.
Lien en Stephanie
Het enige punt op de agenda voor Anja was Nicci French. Tijdens het wachten tref ik Lien en de intussen beroemde boekenknuffelaar Stefanie. Twee dames die oa in een leesclub bij Thrillerlezers zitten. Het blijft sws leuk om regelmatig aangesproken te worden door leden van de facebookgroep. Even enthousiast komen ze een praatje maken en vaak een foto trekken. Ik word er vrolijk van en het voelt goed om de mensen achter hun facebookfotos te treffen.
Na de altijd vriendelijke Nicci French naar de ook altijd even charmante Toni Coppers en Jan van der Cruysse. Met Jan kwebbelen we over zijn ideetjes voor het volgende boek en zijn werk naast het schrijven. Bij Toni loopt het af en aan. Elk jaar weer zie ik dat zelfde fenomeen van al die mensen en een auteur, die zwierig zijn 100e en 200e handtekening zet met een grote glimlach. 


Linda Jansma en Sterre Carron
Juul wappert intussen wat -voor insiders- bekende of misschien zelfs wel beroemde wielrenners, heen en weer tussen hal zoveel en ons. Opperblij kijkend rent zij dan langs ons om enthousiast te vertellen hoe leuk het was. Wij vinden het allemaal best, terwijl wij een drankje met donuts en appelflap nuttigen.

Tijd om ons te vervoegen bij Sterre Carron. Lena Blomme had nl een kadootje voor mij afgeleverd en verrast pak ik een toffe gehaakte kraai uit en krijg ik een gesigneerd boek met wel hele toffe persoonlijke tekst van Sterre. Intussen maken Linda Jansma en Sterre kennis en wisselen ze boeken uit.

 En ik knuffelde

Meredith van Overloop, die een pracht sprookjesboek samen met 1 van haar dochters schreef.  Ik krijg ongeveer de hele kinderboederij te zien aan oa eenden en katten. In mijn herinnering heeft zij 25 beesten rondlopen thuis. En geloof mij, als zwerfbeestje wil je daar absoluut wonen. Een vrouw met een groot hart.

Lien en ons clubje gaan na lang kletsen weer eens op zoek naar koffie. Hal 3 uit, hal2 door en hop in hal 1 is de koffie. Onderweg raken we Juul kwijt en al wat eerder op de route de boekenknuffelaar, maar Lien appt zich rot en uiteindelijk belandt ieder in de koffiehoek. De uren vlogen werkelijk voorbij en na nog even bij een workshop van Young adult schrijver Bjorn van den Eynde te belanden, waar we allemaal gaar van de hele dag te vaak zaten te gapen, werd het tijd af te taaien. Trouwens die workshop was razend interessant, alleen waren de oude dames uitgeteld.
Ik brak mijn record stripfiguren knuffelen


Op weg naar Holland zaten we allemaal met flink rammelende magen en belanden we op een plek met uitstekende biefstuk en boerenfriet. Het kletsen ondanks alle moeheid was nog steeds niet gestopt.
In Breda nog even allemaal koffie en 2 reisden verder en 2 doken hun bedjes in na het uitlaten van da Sjorster, want de volgende dag zou de wekker alweer 7 uur gaan voor de Boekenbeurs 3.0.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten