vrijdag 23 februari 2018

Deel 1 van de Verwachte boeken in maart

Koop bij bol.comMaart staat alweer te roepen en er gaan dus weer een stapeltje nieuwe boeken aankomen. Lief als ik ben, maak ik jullie elke maand bij met nog meer boeken die je op je wenslijst kan gaan schrijven. Hier is vast deel 1.

Op 23 maart verschijnt Want alles gaat voorbij, maar niets gaat over van Jo Claes

Op een avond in april wordt Thomas Berg, hoofdinspecteur bij de federale politie van Leuven, omvergereden. Zijn arm is gebroken, de chauffeur pleegt vluchtmisdrijf. Een week later wordt een bevriend echtpaar van Berg vermoord. De dader laat hen op een bizarre manier achter, vastgebonden op stoelen en met een plastic zak over hun hoofd. In hun onmiddellijke nabijheid treft de politie een cijfer aan. Omdat Berg met ziekteverlof is en de slachtoffers kende, mag hij het onderzoek niet zelf voeren. Zijn frustratie en machteloosheid worden nog groter wanneer een tweede koppel uit zijn kennissenkring op dezelfde wijze wordt gedood. Ook dit keer laat de dader een getal achter. Berg is ontzet wanneer hij ontdekt dat de moorden verband houden met zijn verleden en met de grote liefde van zijn leven. Tegen het bevel van zijn superieuren in gaat hij zelf achter de moordenaar aan.




Op 8 maart  De val van Annika S. door Simons en Van der Zijl
Koop bij bol.com
De wereld van de ambitieuze Duitse politica Annika Schaefer stort in elkaar wanneer wordt onthuld dat ze heeft gelogen over haar verleden. Om aan de toorn van haar collega's en schoonfamilie te ontkomen slaat ze op de vlucht en reist ze naar Bergen aan Zee, naar het vakantiepark waar ze met haar grootouders vaak kwam. Daar probeert ze een nieuw bestaan op te bouwen, maar al snel wordt duidelijk dat ze het verleden niet kan ontlopen. En niet alleen het hare...









Op 15 maart De zaak tegen Cross van James Patterson
Koop bij bol.com
Alex Cross stond nog nooit aan de verkeerde kant van de wet. Maar nu hij beschuldigd is van het neerschieten van de handlangers van zijn aartsvijand Soneji, wordt hij als voorbeeld gesteld voor alle schietgrage agenten. Cross weet dat het zelfverdediging was, maar zal de jury hem in het gelijk stellen? 
Terwijl Cross vecht voor zijn vrijheid, laat zijn voormalige partner John Sampson hem een video zien die aanwijzingen bevat rond de vermissing van een aantal jonge meisjes. Ondanks zijn schorsing gaat Cross toch op onderzoek uit en hij belandt in de donkerste hoeken van het internet, waar moord slechts een vorm van ontspanning is.





Op 15 maart Papa van Jesper Stein

Voor de liefhebbers van Jussi Adler-Olsen

Axel Steen, voormalig commissaris bij de politie in Kopenhagen, werkt voor de Deense inlichtingendienst en wordt ingezet bij een internationale undercoveroperatie die is bedoeld om de Russische maffiabaas Grigor Grigovich, ook bekend als Papa, op te pakken.

Steen infiltreert in het Amsterdamse criminele milieu en legt via hun contacten met de Russische maffia. Het lukt Steen om onder grootste geheimhouding een afspraak met Papa te maken in Kopenhagen.
Papa wil grote hoeveelheden cocaïne kopen in ruil voor wapens die naar Syrië getransporteerd zullen worden. Maar als Steen en Papa elkaar eindelijk in Kopenhagen ontmoeten heeft Papa zijn eisenpakket aangepast en stelt hij nieuwe voorwaarden. Wat volgt is een bloedstollende race tegen de klok waarbij de internationale inlichtingendiensten er alles aan doen om de Russische maffiabaas in handen te krijgen. Daarbij is Steen zijn leven niet zeker.


Koop bij bol.com

Op 29 maart Expat exit van Patricia Snel
Koop bij bol.com
Met Expat exit keert Patricia Snel terug naar de wereld van haar bestseller De expat. In Expat Exit lukt het Elisa nauwelijks om na haar scheiding een nieuw leven op te bouwen op Curaçao. Ze worstelt met de liefde, met het vinden van een baan, met heimwee naar Nederland. Bovendien eist haar ex de volledige voogdij over hun elfjarige zoon Sam. Na een ernstig bootongeluk, waarbij het vriendje van Sam zwaargewond raakt, wordt Elisa verantwoordelijk gehouden en keert de expatwereld zich tegen haar. In soepel proza neemt Patricia Snel in Expat Exit de lezer mee in het luxe expatleven op Curaçao. Op zeer invoelbare wijze toont ze de wanhoop van een moeder voor wie niets te ver gaat om haar kind te beschermen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten