donderdag 18 januari 2018

Carta van Sterre Carron

Titel: Carta
Auteur: Sterre Carron
Uitgeverij: Witsand uitgevers
327 pagina’s

Over de schrijfster:
Sterre Carron is woonachtig in België waar zij tropische geneeskunde aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen studeerde. Zij werkte gedurende enkele jaren in Rwanda en Zaïre voor Artsen zonder Grenzen. De auteur heeft belangstelling voor forensische geneeskunde en is gespecialiseerd in oosterse spiritualiteit.
Voor het schrijven van haar debuutthriller ´Mara´van de Rani Diaz thrillerreeks (uitgave 2013) woonde zij twee autopsies bij. ‘Ik combineer de menselijke verzuchtingen en de menselijke tragiek in deze thriller. Mijn protagonisten hebben zowel hartstocht als wraakgevoelens in zich.’
In het tweede deel van de Rani Diaz thrillerreeks ´Tirtha´, raakt de gevoelige en humeurige hoofdinspecteur Rani Diaz persoonlijk betrokken bij een golf van geweld en ontvoeringen. Het brengt haar in een rollercoaster van emoties die het harde politiewerk tot een zware taak maken. (uitgave 2014). Bron: bol.com

Achterflap:
Wanneer een storm over het land trekt, wordt Saskia opgeschrikt door angstaanjagend gedreun tegen het raam. In paniek rukt ze de overgordijnen open en staat oog in oog met het bengelende lijk van haar vriendin Ytsje. Zelfmoord! De politie komt echter met een ander verdict. Moord!
Wat wil de dader duidelijk maken met de speelkaart die hij achterliet op het lijk? En wat betekent de cijfercombinatie die op de kaart geschreven werd? De Mechelse recherche zit met de handen in het haar. Van de moordenaar ontbreekt ieder spoor en het hek is helemaal van de dam wanneer er, kort nadien, een tweede slachtoffer valt... Rani Diaz’ gevoel dat dit wel eens het begin van een gruwelijke nachtmerrie zou kunnen zijn, lijkt uit te komen.

Wat ik van dit verhaal vind:
De cover van Carta is anders dan de andere boeken uit de reeks. Door de zwarte achtergrond, de mimespeler en de speelkaarten krijgt het boek iets mysterieus en donkers. Ik weet niet of ik het boek zou oppakken als ik niet wist dat het van Sterre Carron was. Ik houd namelijk echt niet van clowns of soortgelijke figuren.

Het verhaal begint als Saskia oog in oog komt te staan met haar bungelende vriendin Ytsje. Ze lijkt zelfmoord gepleegd te hebben. Al gauw komt de politie met een ander vonnis als ze de speelkaart met datum vinden. Rani Diaz wordt wederom ingeschakeld om samen met haar team deze moord op te lossen. Dan wordt er een tweede moord gepleegd en een derde en een vierde....de ene moord nog gruwelijker dan de ander. Rani en haar team doen hun best om de moordenaar te slim af te zijn en voor te komen, maar slagen daar niet echt in. Waarom legt de moordenaar speelkaarten bij zijn slachtoffers? Wat is de betekenis daarvan? En wat hebben de slachtoffers met elkaar te maken? Met die vraag worstelt Rani en dat kan ze niet uit staan.

Sterre Carron heeft met Carta wederom een pareltje afgeleverd. De zoektocht naar de dader zit vol spanning en twijfel. Rani wordt niet gespaard door haar chef en ook privé komt Rani weer voor enkele belangrijke keuzes te staan. Van begin tot einde wil je doorlezen. Wat ik extra speciaal vond, is dat de schrijfster enkele namen van haar fans heeft verwerkt in het boek. De een slachtoffer, de ander een moordenaar. Ergens lijkt het me toch heel vreemd om een beeld van jezelf te hebben terwijl je vermoord wordt.

Carta is inmiddels deel 8 van de Rani Diaz reeks. Sinds ik vorig jaar tijdens mijn vakantie de eerste zes boeken van de Rani Diaz reeks gelezen heb, ben ik enorme fan van de boeken van zowel Rani Diaz als Sterre Carron. Dit boek is geen uitzondering. Kom maar op met nummer 9!

Waardering:
Plot: 4
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 5
Psychologie: 4
Leesplezier: 5
Spanning: 5

Ik geef Carta 4,5 kraaien.Leonie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten