zondag 12 februari 2017

De boekenkast van Heidi de Jonge

Hoe raar is het om een schrijfster de schuld te geven dat je een boekenkast hebt aangeschaft?

Toch is dat in mijn geval de waarheid. Door een scheiding had ik afscheid genomen van al mijn papieren boeken en las ik alleen maar op de e-reader of leende ik boeken van de bibliotheek. Totdat ik Sterre Carron leerde kennen.
Haar boeken waren destijds nog niet als e-pubs beschikbaar, maar omdat mijn nieuwsgierigheid het won van mijn geduld, ging ik overstag en kocht haar boek.
Ook mijn man werd direct meegesleept naar de Ikea om de welbekende boekenkast te kopen. Mara van Sterre Carron was slechts het begin, nu amper drie jaar later vult mijn boekenkast zich in een moordend tempo. Ik moet eerlijk bekennen, dat er eigenlijk alleen maar thrillers in staan, van Karin Slaughter tot Mel Wallis de Vries, op een paar kleine uitzonderingen daar gelaten, zoals tijdschriften en een reisgids van mijn favoriete vakantieland Noorwegen.
Verder houd ik van thrillers. Andere boeken vind ik gauw saai. Zoetsappige romans zijn niet mijn ding.
Eigenlijk hield ik van jongs af van spanning. De boeken van R.L. Stine verslond ik vroeger.
Ook de boeken van De Vijf las ik graag. Lekker avontuurlijk en spannend. Ik kon me er helemaal in verliezen. Ze staan nu bij mijn dochter in de boekenkast, aan wie ik het leesgen heb doorgegeven.

Mijn losse boeken staan allemaal door elkaar in mijn boekenkast, maar mijn series staan wel gesorteerd.

Ik ben altijd heel erg zuinig op mijn boeken en gebruik altijd een boekenlegger. De boekenleggers zijn ook erg waardevol voor me, omdat ze door iemand zijn gemaakt die helaas veel te vroeg van ons heen gegaan, maar waarmee ik dezelfde passie deelde.

De boeken die echt heel speciaal voor mij zijn en waar niemand zonder mijn toestemming aan mag zitten, zijn de boeken van Sterre Carron.
Met haar heb ik een hele speciale band. Ik vind haar een topvrouw, zowel als schrijfster als in het gewone leven.

Haar boeken zijn stuk voor stuk ware pareltjes voor mij, waar ik erg trots op ben en die ik koester. Al haar boeken zijn gesigneerd, met een speciale, persoonlijke boodschap, waardoor ik er heel erg zuinig op ben.
Zoals jullie kunnen zien, mist Mara. Die heb ik in hoge uitzondering uitgeleend aan een vriendin. Gelukkig weet ik dat ze er heel zuinig mee is, anders ging het niet door. Denk er niet aan!
Maar ik kan wel iedereen die van goede, spannende thrillers houdt, de boeken van haar aanraden. Zo hebben ze zelfs in Duitsland de Rani Diaz thrillers met veel plezier gelezen.

Ik ben erg trots op mijn boekenkast. ‘s Avonds als ik op de bank zit, valt mijn blik er vaak op. Dan denk ik bij mezelf: wat ben ik een gelukkig mens met mijn boeken.

Heidi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten