dinsdag 31 januari 2017

Bianca's leesweek

Een productieve leesweek, heb drie boeken uitgelezen en tussendoor ook nog de Australian Open gevolgd. Jullie snappen natuurlijk wel dat het huishouden er een beetje bij ingeschoten is, maar dat pakken we gewoon in de nieuwe week weer op, loopt gelukkig niet weg.
Het eerste boek wat ik gelezen heb is Kleine zwarte leugens van S.J. Bolton. Wat een prachtig geschreven spannend boek is dit zeg, mijn recensie is inmiddels al op het blog verschenen dus als je er meer van wilt weten kan ik je zeker aanraden die even op te zoeken. Een boek wat ik met een diepe zucht heb dicht geslagen want vooral het plot was voor mij adembenemend goed.

Vervolgens ga ik verder met Daar zijn vrienden voor, een boek wat niet bekend is bij thrillerlezers want het is een feelgood, ik heb dit boek gekregen van Ellessy en heb een recensie geschreven voor Boekinkt.blogspot.nl, ik vind het gewoon prettig om af en toe even niet teveel na te denken en een zwijmelverhaal te lezen. Buiten dat dit boek lekker zwijmelde kwam er ook nog een maatschappelijk dilemma aan bod wat mij met momenten even boos maakte. Zoals bij elke feelgood komt alles op zijn pootjes terecht maar ik ben me wel bewust dat sommige problemen door mensen wel erg makkelijk weggewimpeld worden, ik hoop dat veel leraren dit boek onder ogen komt zodat ze toch eens 2x gaan nadenken voor ze ergens op reageren.

Na dit uitstapje is het weer tijd voor een thriller, ik twijfel even welke ik op ga pakken en Ink helpt mij een keus te maken. Zij weet inmiddels bijna feilloos van welke boeken ik enorm kan genieten en we besluiten samen dat ik aan de Britt Franken serie van Heleen van der Kemp ga beginnen. Dit was zo gezegd zo gedaan en ik begin in Blond 15, dit blijkt een boek van maar 122 bladzijden te zijn, het leest heerlijk, het verhaal spreekt me aan dus binnen vierentwintig uur is het uit.
Britt Franken is een sympathieke rechercheur met een druk bestaan en alleen verantwoordelijk voor de opvoeding van haar dochter Bo. Ik vertel er verder niet teveel over, want er komt nog veel meer over Britt Franken. Ben inmiddels al gestart in het tweede deel wat luistert naar de titel Afrekening, maar hierover dus later meer.
Dan rest mij jullie allemaal een hele fijne leesweek toe te wensen en tot volgende keer maar weer.


Groetjes Bianca

Geen opmerkingen:

Een reactie posten