zondag 4 september 2016

Een stap te ver – Tina Seskis

Titel: Een stap te ver
Auteur: Tina Seskis
Uitgeverij A.W. Bruna
344 pagina’s

Over de schrijfster
Tina Seskis studeerde bedrijfskunde in Bath en werkte ruim twintig jaar in diverse functies binnen de marketing- en reclamewereld. Een stap te ver is haar debuut. Ze besloot het in eigen beheer uit te geven en verkocht binnen een jaar 100.000 e-books en 10.000 hardbacks. Hierna kreeg ze een contract bij Penguin en werd haar boek wereldwijd aan 18 landen verkocht.

Achterflap: 
Een gelukkig huwelijk. Een gezin. Een fijn huis. Waarom loopt Emily Coleman op een ochtend zonder om te kijken weg van dit alles – om onder een andere naam helemaal opnieuw te beginnen? 

Ik ben verdrietig dat mijn leven nu echt voorbij is, hiervan is geen weg terug.


Wat ik van dit verhaal vind:

Is weglopen echt de beste oplossing? Deze zin pronkt op de cover, een beregend raam waardoor we uitkijken op een straat met auto’s, van Een stap te ver en maakt me nieuwsgierig.
Wat heeft deze vrouw te verbergen?
Als ik begin te lezen, begint het verhaal direct met het stuk waar Emily haar huis ontvlucht, dit zorgt ervoor dat mijn leesbrein getriggerd wordt en benieuwd hoe het verder gaat, lees ik verder.
Het verhaal leest vlot omdat het korte hoofdstukken zijn en er wordt afgewisseld in heden en verleden. Het verhaal bestaat uit vier delen. Dit alles is geschreven vanuit het oogpunt van meerdere personages.
Zoals de tweelingzus van Emily, een boeiend personage, die apart uit de hoek kan komen.
Toch miste ik de spanning en verdient het verhaal wat mij betreft niet de stempel 'Literaire thriller'. Toch is het geen onaardig verhaal, een prima boek om tussendoor te lezen.

Hoe heeft mijn hele leven kunnen leiden tot het feit dat ik hier ben, nu op dit moment?

Een stap te ver is een aardig debuut, prima te lezen als tussendoortje, maar ik zou het niet echt een thriller willen noemen, daarvoor zat er te weinig spanning in het verhaal.

Waardering:
Plot: 3
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 3
Psychologie: 3
Leesplezier: 3
Spanning: 2

3 sterren voor Een stap te ver van Tina Seskis.

Heidi


Nieuwsgierig? Bekijk het boek hier op Bol.com!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten