zaterdag 27 augustus 2016

De vakantiekoffer van Marcella Kleine

Waar ga je heen op vakantie ? 

De kogel is nog maar net door de kerk. We gaan naar Macedonië en we hebben er enorm veel zin in om dit land te verkennen. Misschien gaan we dan ook nog wel de grens over om Griekenland of Albanië te bezoeken. 


Welke boeken gaan er mee in de vakantiekoffer ? 

In ieder geval de nieuwe Linda Jansma! Ik heb ‘Judaskus’ al besteld en het wachten is op de verschijning daarvan. Hopelijk heb ik binnenkort ook ‘De beproeving’ in handen; ik ben erg nieuwsgierig naar dit nieuwste boek van Marijke Verhoeven. Ook ‘Terug naar Bandung; een veteraan verliefd’ van Femmy Fijten gaat mee in de vakantiekoffer. Schrijver Maarten ’t Hart was erg positief over Femmy’s boek. Mijn schoonvader heeft indertijd ook als soldaat in Indonesië gevochten en mijn zoon is in Bandung geboren, toen ik daar met mijn gezin woonde. Logisch dat ik ‘Terug naar Bandung’ wil lezen. ‘Mijn meneer’ van Ted van Lieshout wil ik ook nog steeds graag lezen, maar dan vooral vanwege mijn werk waarin ik onder andere te maken heb met mensen, die zich schuldig hebben gemaakt aan kindermisbruik. Verder zal ik vlak voor
vertrek op zoek gaan naar Bookazines, want vooral in de vakantie lees ik veel. Ik heb net zelfs een tablet aangeschaft, waarop ik e-books kan lezen. Dit heb ik vooral gedaan omdat ik nieuwsgierig ben hoe mijn eigen boeken er als e-book uitzien. Maar misschien ontdek ik dan wel dat het toch best handig is om in de vakantie e-books te lezen, al zal ik een papieren boek vast en zeker het fijnste vinden. Dat ligt altijd zo heerlijk naar je te lonken!  

Welk boek raad jij ons aan om in de vakantie te lezen ?

Natuurlijk de in juni verschenen verhalenbundel Eindbestemming van Marjolein van der Gaag en mij. Daarin staan acht thrillers, die zich op verschillende vakantieplekken afspelen. Heerlijk toch om in je vakantie spannende vakantieverhalen te lezen! En als je zelf niet weggaat, waan je je op die manier toch op reis. 
Een aanrader is ook ‘Muidhond’ van Inge Schilperoort. Zo treffend en –vanuit mijn werk - herkenbaar zoals zij de hoofdpersoon heeft neergezet. Erg knap gedaan. 

Op dit moment lees ik Paradijsvogels van Nathalie Pagie; een heerlijk boek, dus ook een aanrader. Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik het laatste halfjaar weinig heb gelezen. Naast werk ben ik namelijk erg druk geweest met het uitbrengen van  het kleine peuterboekje ‘Lizzie en Lars op avontuur in de tuin’, het schrijven van de verhalen voor Eindbestemming en in het najaar verschijnt er ook weer een nieuwe thriller van mij. 
Weinig tips dus van mijn kant, maar misschien is het wel leuk om mijn ‘Souvenir’ nog even te benoemen. Bij het lezen van dit spannende boek waan je je echt in Indonesië, hoorde ik van verschillende lezers. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten