zaterdag 27 augustus 2016

Ibiza - Kiki van Dijk

Auteur:
Kiki van Dijk (1968) is een pseudoniem. Op internet wordt gezegd dat het een bekende auteur moet zijn. Deze auteur is geboren in Utrecht en heeft na haar Leidse studie Internationale betrekkingen op verschillende plekken in de wereld gewoond. Nu schrijft ze aan haar reeks eilandthrillers. Onder de naam van Kiki van Dijk is dit haar tweede boek. Zeevlam kwam in 2014 uit.

Cover:
Door de titel laat de cover direct zien waar het verhaal zich afspeelt. Door de kleuren die gebruikt zijn en de achterkant van een in een zomers geklede vrouw te laten zien geeft het me een gevoel van zomer op Ibiza.

Verhaal:
Maggie Smit is een hardwerkende vrouw met 6 ontbijtcafés in Amsterdam genaamd Breakkies en ze is van plan om uit te breiden naar andere steden. Ze is genomineerd voor de Amsterdamse Ondernemersprijs 2015.
Na de uitreiking krijgt Maggie van haar man Sam en hun tweeling Jelle en Jop een verrassing. Ze gaat een week naar Ibiza zonder haar gezin. Een week om volledig tot rust te komen bij haar vroegere jeugdvriendin Floor.
Maggie heeft daar haar stagejaren doorgebracht en heeft met Floor al veel meegemaakt. Leuke dingen, maar ook zeker minder leuke dingen en die komen nu ook op haar pad.
Maggie krijgt sinds de uitreiking van de prijs dreigberichten op haar telefoon. Heeft dit met haar verleden op Ibiza te maken hebben of zou er meer aan de hand zijn?

Mijn mening:
De achterflap begint uitdagend met de zin: Een ontspannen vakantie eindigt in een gevecht voor eigen leven. Wie durf je nog te vertrouwen? Een pakkende zin en voor mij voldoende om nieuwsgierig te worden naar de inhoud van het boek.
De auteur Kiki van Dijk was bij mij onbekend, maar ze staat bekend als een pseudoniem van een bekende auteur. Dus wie weet dat ik een boek van haar onder haar echte naam wel gelezen heb.
De schrijfstijl vond ik zeer vlot en makkelijk geschreven zinnen. Dit zorgde ervoor dat je het zeer snel las. Het boek had redelijke korte hoofdstukken wat ik persoonlijk zeer fijn vind.
Een ontzettend spannend boek was het niet. Wel begon het verhaal direct en nam het verhaal je vanaf hoofdstuk 1 gelijk mee. Af en toe kwamen er wat spannende momenten tussendoor en geleidelijk aan kwam er steeds wat spanning bij. Ik vond het wel allemaal voorspelbaar. Ik had tijdens het lezen niet het idee dat ik op een verkeerd been werd gezet of dat ik totaal verrast werd.

De hoofdpersonen in het verhaal leerde je niet echt kennen. Af en toe werd er iets meer over ze verteld, maar echt diepgang kregen de personages niet. De emoties vond ik ook niet echt voelbaar. Hierdoor kon ik me niet inleven in de personages.
Toch heb ik met plezier dit boek gelezen en zoals op de achterflap staat geschreven vind ik het qua stijl vergelijkbaar met Suzanne Vermeer. Een heerlijk tussendoortje.

Plot: 3
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 4
Originaliteit: 3
Psychologie: 3
Spanning: 3

Het boek krijgt van mij 3 sterren.

Brenda





Geen opmerkingen:

Een reactie posten