zaterdag 27 augustus 2016

Storytel

En daar was hij dan alweer, de reclame van Storytel. Boeken luisteren tijdens het hardlopen, schoonmaken en tal van andere bezigheden. Het klinkt toch best interessant. Want er zijn drie dingen die ik graag doe zodra het kleine meneertje naar bed is: haken, lezen en hardlopen. En deze drie zijn eigenlijk onmogelijk te combineren. Nu zal haken en hardlopen nooit te combineren zijn, dus het zou tijdswinst zijn om er in ieder geval twee van de drie tegelijkertijd te doen.

Oké, eerst maar eens een account aanmaken. Dat is zo gepiept. Je kunt een account creëren via Facebook of gewoon via e-mailadres en wachtwoord. De eerste 14 dagen zijn gratis, mits je binnen die periode ook weer opzegt. Dat betekent ook dat je direct gevraagd wordt om via Ideal 0,01 euro te betalen. Na die 14 dagen kost het abonnement 9,99 euro per maand.

En wat krijg je dan voor dat tientje in de maand? Een heleboel boeken in een heleboel genres. In ons genre zie ik gelijk de nieuwe Saskia Noort. Dat belooft veel goeds. Maar de nieuwe Karin Slaughter zie ik dan weer niet. Nou goed, eerst maar eens kijken hoe het werkt. Dat blijkt super simpel. Binnen no time had ik een paar boeken in mijn “bibliotheek” gezet. Zo kun je direct luisteren via de app, maar ook downloaden om offline te luisteren.

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik al snel tot de conclusie kwam dat dit niets voor mij was. Toch wilde ik mijn opties allemaal uitproberen. Dus ging ik die avond niet hardlopen met Renate (Wennemars) maar met Saskia Noort. Maar hoe goed er ook verteld werd, ik kwam niet in een goed ritme. Na 10 minuten gaf ik het op. Ik liep niet lekker, maar ik had ook geen idee waar het boek over ging. Niet zo’n succes dus. Ik heb echt muziek nodig tijdens het hardlopen. Op naar poging twee, luisteren tijdens het haken. Maar ook dat vond ik niet geweldig. Ik zat steeds te rotzooien met het snoertje van mijn oortjes, en manlief zat ondertussen een serie te kijken. Ik werd weer afgeleid en heb het na 20 minuten uitgezet. Poging drie was in de auto. Om 06.30 uur stapte ik in de auto. Oortjes in, boek aan en rijden maar. Op zich ging dit prima. En toch dwaalden mijn gedachten weer af naar werk, thuis en boodschappen. Dus wat eigenlijk mijn algemene ervaring is, is dat ik te snel afgeleid ben voor een luisterboek. En daardoor grote stukken van de boeken niet meekrijg.

Voor mij is de conclusie dat dit niet voor mij is en dat het abonnement weer opgezegd gaat worden. Toch denk ik dat dit voor veel mensen een uitkomst kan zijn. Bijvoorbeeld voor mensen die slechtziend zijn of een boek gewoonweg niet kunnen vasthouden zoals op de groep al werd gezegd.

Maar laat je niet afschrikken, het concept is goed. Er wordt naar mijn idee goed voorgelezen. En je kunt het 14 dagen gratis uitproberen!

Groetjes,

Leontine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten