maandag 11 juli 2016

De van alles wat week van Mir

Eigenlijk was het de bedoeling dat mijn leesweek afgelopen dinsdag geplaatst zou worden. Dat is duidelijk niet gelukt. En qua lezen zat het wel goed eigenlijk, maar het is zo druk met andere dingen geweest, dat ik de verslaglegging ervan even achterwege liet. Tot nu.

Vorige week dinsdag had ik een uitje met de andere chef. Voor het eerst in mijn leven ging ik naar Weesp. Een levensgevaarlijke metropool zo zou later blijken, maar vooralsnog stapte ik nietsvermoedend in de trein en reisde ik af naar Weesp. Een uurtje onderweg en dat is dus heerlijke leestijd. Op het station in Weesp werd ik opgewacht door Ink en Iris (die zo lief was om Ink te brengen) en we gingen op zoek naar Weesperplein alwaar wij afgesproken hadden met de 'grote baas' als het om jeugdthrillers gaat: Mel Wallis de Vries. 

Het blijft een wonderlijk iets dat je over een klein stukje dat hemelsbreed misschien nog geen 700 meter is bijna een kwartier kunt doen. Maar eenrichtingsverkeer helpt niet. Smalle straatjes ook niet. Maar uiteindelijk vonden we een perfect parkeerplekje en vonden we Mel in de tuin van Weesperplein. Iris dook achter haar laptop in het café en wij zaten (uiteindelijk, want enige 'discussie') in de tuin onder een parasol tussen de geraniums met allerlei lekkers. Ink heeft een verslag van deze middag geschreven, dus ik ga er verder niet al te veel over zeggen, maar het was ontzettend leuk! Wat mij betreft een van de leukste uitstapjes :-) Ink en ik zeiden de dagen erna alleen maar 'wat was het leuk he'. En dat was het :-)

De dagen erna waren een gekkenhuis. Manlief vertrok op donderdag met twee vrienden naar Oostenrijk voor de Formule 1 en zou pas vier dagen later weer naar huis komen. Een dag later vertrok vriendin M met haar echtgenoot naar Concert at Sea, dus ik kreeg er een kind bij. Een kind dat samen met mijn kind dat weekend atletiekkamp had, waar ze op de fiets naar toe moesten. Kort samengevat was mijn weekend als volgt: natgeregend (als in compleet doorweekt), veel fietsen, tent opzetten, tent afbreken, noodweer en een spugend draakje. Het valt me achteraf nog mee dat ik mezelf niet buitengesloten heb of zoiets. Maar hey, ik ben mijn Game of Thrones-achterstand aardig ingelopen (bijna klaar met seizoen 4) en ik heb ook best wat kunnen lezen.

Na Handschrift van de duivel van Donald Nolet las ik De laatste mijl van David Baldacci. Een heerlijk boek en ik kan het absoluut aanraden. Daarna las ik Een verdiende dood van Peter Swanson. Dat vond ik een geweldig boek! Een man ontmoet een vrouw op een vliegveld en ze raken aan de praat....om vervolgens de moord op de echtgenote van de man te beramen. Geen bloederig gebeuren, maar een thriller die meer gefocust is op het waarom mensen bepaalde dingen doen, bepaalde keuzes maken en waar een en ander dan toe leidt. Met plotwendingen waardoor je echt even zoiets hebt van 'huh??....en nu??'. Vervolgens las ik Eindbestemming, de verhalenbundel van Marcella Kleine en Marjolein van der Gaag. Recensies volgen snel. 
Nu lees ik Judaskus van Linda Jansma voor de leesclub, tot nu toe 'een echte Jansma': heel fijn geschreven en moeilijk weg te leggen!

Fijne week :-)
Miriam 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten