vrijdag 8 juli 2016

De vakantiekoffer van Ink

Waar ga je heen op vakantie?

Ik hou dus helemaal niet van op vakantie gaan. Raar maar waar. Zo zou ik graag de stad New York willen zien, maar zou dan wel gewoon de volgende dag weer thuis willen zijn. Ik word onrustig van in een nieuwe stad zijn; te veel prikkels aan geluid en aan blikvelden. Aan de zon vind ik ook nog eens helemaal niks aan. Boven de 20 graden heb ik al iets van 'het gaat toch niet nog warmer worden??'. Bij 30 graden ben ik enorm uit mijn hum. Ik hou veel meer van storm, onweer en regen. Dan geniet ik. Ik ga serieus in een plensende regenbui met mijn hoofd omhoog lopen.

Ik hou echt van het Hollandse weer.
Natuurlijk is het lekker om bij het eerste zonnetje en iets hogere temperaturen na de winter op het terras iets te drinken. Maar uren op een vol terras of vol strand? De hel moet leuker zijn.

Toch kijken we regelmatig waar we toch maar dit jaar wel heen zullen gaan, want ik heb een partner die wel van weggaan houdt. Lekker doen met vriendinnen denk ik dan. Maar soms moet je. Dit jaar hoef ik dan in ieder geval niet. Ik heb Murphy, mijn hond en 3 maanden geleden bleek hij DCM te hebben. Zijn linker harthelft was al erg groot, dus de dierenarts gaf hem slechts een paar maanden nog. Mijn lieve trouwe lobbes is er nog, maar begin nu wel duidelijk achteruitgang te merken. Hij is
nog hartstikke blij als we buiten in het bos lopen, maar soms gaat het heel langzaam en ach passen we het tempo aan. Thuis is hij dan doodmoe en slaapt uren. Grappig is dat hij opeens heel ondeugend wordt...snel weglopen en dan omkijken en gauw doorlopen. En hij komt wel terug hoor, want dan zie ik hem opeens weer dichtbij staan om even te controleren waar ik ben. Ik hou zielsveel van het beest en ik ga hem te erg missen als het zover is. Zolang ik hem nog zie genieten, blijft hij lekker bij mij. Gaat het echt veel slechter dan zal ik een besluit in zijn belang moeten gaan nemen. Maar dacht je dat ik dat beest nu bij anderen achterlaat en op vakantie ga? No way, ik ben zo veel mogelijk lekker bij hem. Zodra hij er niet meer is, boek ik een vakantie om de vriendin tevreden te stellen. Een weekje he...


Wat ga ik lezen?

Als de zomervakantie aanbreekt en langzaam aan iedereen met gillende kleine kinderen op vakantie is vertrokken, zit ik heel veel in mijn voortuintje. Door een boom, grote pluimhortensia's zit ik daar heerlijk beschut tegen de zon en tegen wel nog aanwezige bewoners. Ik lees dan heerlijk een stel boeken weg.


Deze zomerweken zijn voor mij de tijden om ietwat te gaan bij lezen. Er komen bij ons gigantisch veel thrillers binnen. Leuk? Ja hartstikke leuk. Maar we moeten tegenwoordig wel echt kiezen welke boeken we voorrang geven (willen geven). De twee zomermaanden komt er een stuk minder uit en we hopen dan wat van de stapel weg te kunnen lezen.
Op mijn lijstje staan de volgende boeken (ook wat anders dan alleen thrillers)

1. Het boek des onheils van Kai Erik

2. Runa van Vera Buck
3. Meisjesboeken van weleer van Kristine Groenhart
4. Test van Hjorth Rosenfeldt
5. Alfred Hitchcock van Peter Ackroyd
6. Pauline Slot met De dood van een thrillerschrijfster
7. Jennefer Mellink met Gevarenzone


Wat raad ik jou aan?


*In de familie van Joyce Spijker (lekker leesbaar boek met spanning en goed geschreven)

*Veenbrand van Karin Fossum (als je van psychologische spannende romans houdt)
*Alle 3 de boeken Van Griet op de Beeck (ik ben fan van deze vrouw. Het zijn geen thrillers, maar zulke mooie boeken)
*Sharon Bolton met Blijf waar je bent (superspannende thriller)
*Claire McGowan (mooi neergezette personen waarmee je echt meeleeft, sterk verhaal en fijne schrijfstijl)
* De nieuwe van Linda Jansma Judaskus. Ik vind het geen groter compliment als een ADHDer een boek moet uitlezen... Dat ik gewoon moest blijven zitten. Pageturner deze Jansma en stata in mijn top drie van haar favoriete boeken. Must read!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten