donderdag 16 juni 2016

Teleurstellend Boekenuitje...

Soms heb je een boekenfeestje en soms heb je die niet... 
Ik had Iris overgehaald om op een mooie vrijdag eens naar het durpske Oisterwijk te rijden waar in de plaatselijke boekhandel een thrillersessie georganiseerd was met Ate de Jong, Patricia Snel en Michael Berg. Mooi trio zou ik zo zeggen. Mijn twijfels zaten vantevoren nog wel dat Hebban medeorganisator van de avond was en eerdere bijeenkomsten stemden mij zelden heel vrolijk. Maar he: give it a try. Wie weet kom ik laaiend enthousiast terug in Breda.
Ietwat te vroeg even lekker een koffietje op het terras.  We zien maar weinig mensen de mooie boekhandel ingaan. Als we maar niet de enige zijn kwekken we nog tegen elkaar. Bijna 19 uur wandelen we de grote gezellige boekhandel in. Leuke boekenprullaria naast mooi gesorteerde boeken. 
Hum waar zijn de schrijvers? Zullen zo wel komen. Opeens hoor ik een vrouw roepen: dat meen je niet! Mijn linkeroor stelt zich scherp.
De interviewer van de avond is 3 uur onderweg geweest vanuit Amsterdam door alle files om in Oisterwijk te komen. De uitgeverij en Hebban hadden de avond gecanceld. Die week waren nl. in de boekhandel op een zelfde soort avond nul bezoekers komen op dagen in Enschede. En de verwachting was dat een soortgelijk aantal in
Oisterwijk zouden komen. Jammer echter dat nergens op social media iets van het niet doorgaan was geplaatst. 
Ach, even met de interviewer bijgekletst die ik twee jaar geleden voor het laatst sprak. Ook een poos met de leuke eigenaren van de boekenzaak staan beppen. Hartelijke enthousiaste mensen. En we waren ook zo weer in Breda. Iris allang blij dat ze niet 1,5 uur naar boekengepraat had hoeven luisteren. Enneh ik? Ik las maar verder in het boek De stalen madonna van Ate de Jong...

1 opmerking:

  1. Wat sneu en vooral een hele slechte beurt van Hebban.

    Renée

    BeantwoordenVerwijderen