maandag 13 juni 2016

Orlando

Zondagavond 12 juni 2016. Ik ben vol aandacht aan het kijken naar de race van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Canada, als ik een ping hoor op mijn iPad. Een teken dat er een mailtje is binnengekomen. Omdat de Formule 1 race spannend is besluit ik het mailtje even te laten voor wat het is, ik kijk straks wel van wie het is en wat er instaat. Tegen de tijd dat de race is afgelopen en Max prima 4e geworden is en ik ook de nabeschouwing heb gezien, is het eigenlijk al 'bedtijd'. Ik besluit toch nog even te kijken in mijn mailbox. Een mailtje van Ink gericht aan de columnschrijvers van het blog met de vraag of een van ons een stukje wil/kan schrijven naar aanleiding van de aanslag in Orlando.

Ho, wacht even...aanslag? Orlando? Het is duidelijk dat ik belangrijk nieuws gemist heb vandaag. Snel duik ik het internet op en ik ben verbijsterd door wat ik lees. Minstens 50 doden bij een aanslag op een gayclub in Orlando. Weer Orlando. Dit weekend werd hier ook al een zangeres doodgeschoten, dat ik nog nooit van haar gehoord had maakt niet uit. Ik ken al die 50 mensen uit de gayclub ook niet. Wat mij hier het meest opvalt is de stilte, bij de aanslagen van Parijs en Brussel stond het nieuws en de sociale media er bol van. Nu blijft het relatief kalm op dat front, terwijl het een van de grootste aanslagen is (gedaan door 1 persoon) uit de geschiedenis van Amerika. Komt dat omdat het hier eventueel om homo's en lesbo's gaat? Of is men nu al aanslagmoe. Geen idee, ik heb er geen antwoord op.

Ik vind het sowieso belachelijk dat je iemand haat om zijn/haar geaardheid. Ik snap het ook echt niet, voor mij is iedereen op de eerste plaats mens en verder vind ik het boeie of iemand gay, bi of hetero is. Echt dat interesseert me geen fuck, mijn oom is homo, ik heb gay, bi en hetero vrienden en vriendinnen en het enige wat ik belangrijk vind is of iemand een goed mens is.

Vijftig mensen komen na vandaag nooit meer thuis, en even zoveel families zijn in diepe rouw omdat ze bij de aanslag een dierbare zijn verloren. Orlando, tot voor dit weekend associeerde ik deze plaats met Disney en andere pretparken. Ik heb er rondgelopen en heb er een aantal dagen doorgebracht. Vanaf 12-6-2016 zal Orlando nooit meer hetzelfde zijn.

Hard To Imagine

Paint a picture forty shades of gray.
Light your pillow. Lay back. Watch the flames.
I'll tell a story but no one would listen that long.

It's hard to imagine. It's hard to imagine.

Tear into yourself, count days upon your arms
All the beatings ticking like a bomb.
After having seen all that they saw.

It's hard to imagine. It's hard to imagine.

Things were different then. All is different now.
I tried to explain. Somehow.
Things were different then. All is different now.
I tried to explain. Somehow.

Things were different then. All is different now.
I tried to explain. I hope this works. Somehow.
Things were different then. All is different now.
I tried to explain. Oh, somehow.


Pearl Jam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten