woensdag 29 juni 2016

Karin Slaughter ondervraagd

Maandag 20 juni jl. kwam Karin Slaughter naar Zeeland om haar nieuwste boek Verbroken te promoten. Verbroken is het nieuwste en achtste deel met Will Trent en Sara Linton in de hoofdrol. Het verschijnt drie jaar na het vorige deel, Stille zonde, met dezelfde hoofdpersonen. In de tussentijd heeft Karin wel nog twee standalones geschreven, Veroordeeld en Mooie meisjes.

Nadat ze eerst in Middelburg verwacht werd bij boekhandel Drvkkery om te signeren van 14 tot 15 uur, kwam ze daarna door naar Goes. In boekhandel Paard van Troje maakte zij haar opwachting. Ik mocht haar hier kort een paar vragen stellen.

De eerste vraag die ik haar gesteld heb, was of ze, tijdens haar tour door Nederland, ook nog tijd heeft om wat te lezen.
Ze antwoord hierop: “Ja, ik heb tussendoor en ’s avonds vaak nog wel heel even tijd om wat te lezen. Tijdens het reizen bijvoorbeeld en voordat ik ga slapen.”
Als ik haar vraag wat ze momenteel aan het lezen is verteld ze:
“Ik ben op dit moment bezig in het derde deel van Mr. Mercedes, End of watch (Wisseling van de wacht,) van Stephen King.” 

Als ik vraag wat ze van het boek vind geeft ze aan dat ze nog niet zo heel ver is in het boek, zo rond pagina 80, maar dat ze het tot nu toe erg goed vind. Ze geeft aan: “Ik vond de vorige boeken van deze trilogie geweldig, dus ik heb hoge verwachtingen van dit boek. Maar het leest al heerlijk.”

Mijn volgende vraag aan Karin was welk boek ze in de afgelopen periode heeft gelezen welke ze helemaal te gek vond. Haar antwoord hier op is:

“Het boek wat ik vrij recent gelezen heb en dat ik helemaal geweldig vond, is het boek Missoula van Jon Krakauer. Een geweldig goed boek. Het is non-fictie en gaat over de verkrachting van het rechtssysteem in een universiteitsstad. Veel vrouwen krijgen hier elk jaar te maken met seksueel misbruik, maar het gros durft geen aangifte hiervan te doen omdat het vaak een bekende is.”

Als laatste vroeg ik Karin hoe het voor haar is om tijdens haar tour door zoveel fans te worden bezocht. Iedereen wil haar zien, met haar op de foto en een handtekening scoren. Ze lacht en vertelt dat ze het juist allemaal heel leuk vindt. “Ik vind het erg leuk om te zien dat zoveel mensen van mijn boeken genieten. Dat is waar ik het voor doe. En dat ze mij dan allemaal komen bezoeken als ik in de buurt ben maakt het alleen maar leuker natuurlijk.”

Ik bedank haar voor haar tijd en voor het beantwoorden van mijn vragen. Hierna is gaat Karin snel weer verder met het signeren van alle boeken van de fans die nog staan te wachten.

Amanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten