vrijdag 3 juli 2015

Wauwww en snik, snik….

Tja, en dan zijn ze uit en dan meestal val ik dan even in een gat. Nadat je zoveel over een personage hebt gelezen, is het moeilijk om een ander boek op te pakken. Maar helaas heb ik geen tijd voor een leespauze en trouwens ook geen zin er in.. Want de cheffies hebben alweer genoeg leesvoer voor me op een stapel gelegd. Heerlijk deze dames!
Maar toch, wat heb ik fijne dagen gehad, lekker vroeg naar bed met de boeken van Sterre, helemaal mee kruipen in de gedachten van Rani.
Toch zit er wel een verschil in de boeken. De ene was echt super en de andere was ook geweldig, maar toch even minder dan degene die super was. En wees gerust daar zat echt niet veel verschil in, maar als je alle delen achterelkaar leest, valt dit meer op. Sowieso ‘Tirtha’, wauw…. echt een must read!
Maar dan kan ik ook niet zeggen dat je de andere delen niet moet lezen, want die zijn ook allemaal op zichzelf staande toppers!! Voor mij sprong alleen ‘Tirtha’ er bovenuit: waarschijnlijk het onderwerp sprak me meer aan. Van ‘Matsya’ dacht ik: ‘ohh hier gebeurt ff minder in’, totdat … oké, echt niet minder dus, daar is de dader echt gruwelijk, dat je denkt van ‘nee dit gebeurt niet!’.
En zo is elk boek een topper, alle delen zijn enorm fijn opgebouwd, in een hele mooie fijne schrijfstijl geschreven, waardoor je meeleeft, je in kunt leven en vooral meevoelt met de onmacht, de angst en het verdriet van Rani, Romy en alle andere personages maar vooral de slachtoffers, want echt mensen, daar wordt niet echt voorzichtig mee gedaan.

Kortom: wil je genieten en heb je nog geen boeken op je stapeltje voor in je vakantiekoffer? Zet deze delen er maar op, ik ga alleen maar hopen dat er nog meer delen volgen……….


Moon










Geen opmerkingen:

Een reactie posten