vrijdag 3 juli 2015

Trifla - Sterre Carron

De cover:
Een mooie ‘engel’ op de voorkant van ‘Trifla’ met de titel in het rood. Niet zo`n mooie omslag als ‘Matsya’ had, dit komt waarschijnlijk, omdat Sterre met ‘Trifla’ bij een andere uitgeverij zit. Maar ook ‘Trifla’ is een boek waar je even voor blijft staan en de achterflap wilt lezen. ‘Er sluipt toch niet weer een monster rond, zeker dat jonge vrouwen kidnapt ‘voor eigen plezier?’ dat is de tekst van de achterflap en ik heb meteen het gevoel dat het weer zo`n boek wordt dat ik slecht weg kan leggen en dat ik door wil blijven lezen. Ik kom daar snel genoeg achter!

Het verhaal
Met welk verhaal probeer je ons nu weer zand in de ogen te strooien?
Inspecteur Rani Diaz is moeder geworden van een klein meisje, Rune, nadat ze tijdens een overval op het politiebureau vijf weken te vroeg naar het ziekenhuis moet met gebroken vliezen en weeën.
Als ze na haar zwangerschapsverlof weer aan het werk gaat, gaat ze samen met collega Bert Simons verder aan de verdwijningszaak van Marie Teugels. De vrouw wordt al twee maanden vermist nadat ze op een avond is gaan joggen met haar hond, maar alleen de hond kwam thuis.
Diaz en Simons vinden geen enkel aanknopingspunt voor de verdwijning en tasten volledig in het duister. En dan verdwijnt er twee maanden na de verdwijning van Marie nog een jonge vrouw: de onderwijzeres Zieta Hofman. Zij is niet meer gezien nadat ze haar school verlaten had. Door een hondenhaar blijkt dat beide vrouwen door dezelfde dader zijn ontvoerd.
Maar wat is de connectie tussen de beide vrouwen en waarom zijn deze vrouwen gekidnapt? Is het een lukrake actie van ‘de creep’ of is er meer…….??

Mijn Mening
Dat je na drie boeken gewoon blij bent dat je weer verder kunt met de hoofdpersonage is me wel vaker gebeurd. Ik houd er nu eenmaal van om mijn personage te zien veranderen en in mijn gedachten zie ik haar in dit geval dan ook helemaal voor me. Soms lastig een beelddenker te zijn, maar in het geval van lezen superfijn.
Rani is inmiddels ouder en zelfs moeder geworden. Ook haar zusje en Bert Simons veranderen mee in de boeken. Heerlijk. Al vanaf het begin zit je er weer in. Wat is er gebeurd en waar gaat het heen? Mijn gedachten gaan tijdens het lezen alle kanten op en ik heb halverwege een idee waar het heen kan gaan, maar of dit ook zo is….
Ook in dit boek krijgt Rani de nodige tegenslagen te verwerken, waardoor je haar vastberadenheid en eigenzinnigheid steeds meer gaat waarderen. Chef van Damme…die kan ik intussen zelf ook wel iets aan doen, zo goed wordt de relatie tussen Rani en Van Damme beschreven. Bert Simons is in mijn hoofd een grote grommelende knuffelbeer die je al gauw als een broer beschouwt, je leeft als je vier boeken achtereen hebt gelezen gewoon mee met de personages en beschouwt ze nog net niet als familie.
Sterre Carron heeft de gave om een verhaal op te bouwen, waardoor je wilt blijven lezen, elke keer worden er een paar tipjes van de sluier gelicht waardoor je soms weer een hele andere kant op gaat met je ideeën over de dader. Tot het einde aan toe is ook ‘Trifla’ weer opgebouwd vol vragen en komen de complotten in mijn hoofd op. Ook dit plot had ik niet aan zien komen.
Kortom, weer een echte Sterre Carron, eentje die gewoon op je NTL-lijst(je) hoort te staan!

Moon


Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten