vrijdag 3 juli 2015

Kwaad bloed - Jennefer Mellink

Titel: Kwaad bloed
Auteur: Jennefer Mellink
184 pagina’s (eBook)
Clavis Uitgeverij
ISBN 9789044825565
Recensie door Miriam Bakker


 De meters leken kilometers. Hij ademde zwaar. Dit ging echt niet goed. Er moest een dokter komen, en snel.
Hij sloot zijn ogen en hoopte dat die helse pijn gauw over zou zijn. Nooit meer wilde hij cocktails drinken. Nooit, maar dan ook echt nooit meer.

Eilleen de Jong is met stomheid geslagen en intens verdrietig als haar beste vriend Vince van Ommen na een feestje dood wordt gevonden in zijn kamer. Eilleen vertrouwt de dood van Vince niet en het politieonderzoek afwachten is er niet bij: ze gaat zelf op onderzoek uit.

Mijn zoektocht wordt gedreven door nieuwsgierigheid.

Eilleen volgt een opleiding tot horecaondernemer en loopt stage bij eetcafé ‘Lopend vuurtje’. Vince deed heel wat anders, die wilde plastisch chirurg worden. Eilleen is dan ook uiterst verbaasd als blijkt dat Vince plannen in een hele andere richting had.
Ze ontdekt dingen over Vince die ze niet kan plaatsen, die het daglicht niet kunnen verdragen en Vince lijkt niet helemaal de leuke, charmante, vrolijke jongen te zijn die ze dacht dat hij was. Ineens lijkt het of iedereen wel een motief heeft om hem te vermoorden. Zelfs haar vrienden zijn ineens verdacht. Maar is dat wel zo? Haar onderzoek brengt haar bij discotheek ‘Heartbeat’. Daar leert ze Kars Karren kennen. Bij Eilleen gaan alle alarmbellen af zodra ze ook maar één blik op deze jongen werpt. Wat heeft hij met alles te maken?
Door alle gebeurtenissen komt ook het akelige verleden van Eilleen weer naar boven en dat is iets wat ze zich het liefst nooit meer wil herinneren…

Het is een wanhopig zoeken naar de waarheid.

Jennefer debuteerde vorig jaar met ‘Gebroken’. Een goed geschreven spannend boek met een plot waar je even stil van bent: een heel sterk debuut waar ik ontzettend van genoten heb. Gaat ze dit overtreffen met ‘Kwaad bloed’?
Jennefer bezit het talent waarmee ze erg goed in de huid kan kruipen van haar jonge hoofdpersonages. Eilleen komt erg goed tot leven en ook van Vince, hoewel die al heel snel het loodje legt, krijg je een heel goed beeld. Het beeld dat iedereen van hem had en van degene die hij bleek te zijn. Knap gedaan!
Het is wederom een vlot geschreven, spannend verhaal wat maakt dat het boek moeilijk weg te leggen is met wederom een plot waar je even stil van bent. Perfect voor de doelgroep, maar ook menig volwassene zal genieten van dit boek.
Persoonlijk vond ik ‘Gebroken’ iets beter, maar dat verhaal sprak mij gewoon meer aan. Dat neemt niet weg dat ik ‘Kwaad bloed’ erg goed vond, het is een heel ander verhaal over een heel ander onderwerp. Je merkt dat Jennefer gegroeid is in haar schrijven en alleen al maakt dat ik enorm uitkijk naar haar volgende boek. Tijdens de boekpresentatie heeft ze al een klein tipje van de sluier gelicht en dat belooft wat!!

Vier sterren

Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten