dinsdag 17 februari 2015

Winactie: Elmer den Braber

GESLOTEN!

Corina is de oorlogsboekenexpert in ons team. Noem een titel en zij heeft hem wel gelezen. Toen Elmer den Braber zijn Mijn vader is een NSB'er uitkwam, had zij het boek al snel te pakken. Ze was zo onder de indruk van het verhaal dat ze in contact met hem kwam. Wat later stelde ze voor een interview te doen voor ons blog.
Deze week stelt Elmer een aantal exemplaren beschikbaar voor lezers van dit blog en leden van de facebookgroep.
Het gaat om twee papieren versies en om twee ebooks. Wij noemen dat een zeer gulle gift.
De vraag die bij deze prijsvraag hoort, is waar vindt op 27 februari Elmers boekenpresentatie plaats? Noem de stad en de specifieke plek in die stad. Stuur je antwoord naar Thrillerlezersblog@gmail.com.

Hieronder kan je lezen wat de korte inhoud van het boek is en enkele aanbevelingen.




De vader van de 17-jarige Elsa Aaldering is na zijn arrestatie onder onopgehelderde omstandigheden in het voormalige SS-concentratiekamp Vught om het leven gekomen. Bovendien is Elsa het contact met haar hartsvriendin Anna volledig kwijtgeraakt. 
Het gezin Aaldering blijft ontredderd achter, maar ondanks alles lukt het Elsa elders een nieuw leven op te bouwen met haar man Willem. Het geluk kent echter een hoge prijs: ze moet het verleden doodzwijgen.

Nu, vele jaren later en in de herfst van haar leven, houdt Elsa op een gewone maar prachtige zondagmiddag een familiefeestje. Ze beseft dat dit haar laatste kans is om de waarheid over haar 'foute' vader te onthullen. 

Mijn vader was een NSB'er is een adembenemende zoektocht langs de oevers van de waarheid en neemt de lezer mee in een stroomversnelling tussen heden, verleden en alles dat daarin wordt meegesleurd. Bovenal is het een spannend verhaal vol tegenstrijdige emoties over vriendschap, verraad en onmogelijke keuzes - de strijd van Elsa geeft een stem aan de zwaarbeladen erfenis van ruim 1 miljoen Nederlanders.



"Sommige kinderen van NSB'ers leefden in en na de oorlog in een hel.
Op het leven van een van hen baseerde Elmer den Braber deze roman.
Zeer de moeite van het lezen waard."
Ad van Liempt - journalist, auteur & historicus. Bedenker van de succesvolle TV documentaire reeks 'Andere Tijden'



"Prachtig beeldend verhaal dat je niet meer loslaat. 
Wat zou jij hebben gedaan?"
Emile Ratelband - ondernemer en mediapersoonlijkheid 
(zijn familiegeschiedenis is één van de vier waargebeurde verhalen achterin dit boek)



"Ontegenzeggelijk een hele bijzondere roman." 
Maarten van Rossem - historicus ¬en schreef het voorwoord voor dit boek

2 opmerkingen: