zondag 30 november 2014

Miriams iets verlate alibi ;-)

Laat ik het in dit alibi eens NIET over hardlopen hebben. 
Of haken.
Wat dat laatste betreft heb ik overigens mijn belofte ‘ik begin pas weer aan wat nieuws als ik mijn andere projecten af heb’ allaaaang weer verbroken (duh!) en meer zeg ik er niet over :-P

Nee, laat ik het eens over series hebben. TV-series wel te verstaan. De afgelopen vier weken heb ik thuis gezeten. De reden daarvan laat ik even achterwege. Maar goed, een perfecte gelegenheid om me eens aan de vele series te wagen die hier in huis op mij liggen te wachten.

Allereerst was daar het tweede seizoen van ‘The Bridge’. Een olietanker ramt de brug tussen Zweden en Denemarken. Er blijkt geen crew aan boord te zijn, maar wel een vijftal jongeren vastgebonden in het ruim. De Zweedse Saga Norén krijgt deze zaak toegewezen en zij neemt weer contact op met haar Deense collega Martin Rohde. De vijf jongeren blijken het topje van de ijsberg en Saga en Martin gaan de strijd aan met iemand die de aandacht wil vestigen op de milieuproblematiek en daarbij nergens voor terugdeinst…
Ik ben dol op Scandinavische series. Dit is een van de beste van de afgelopen tijd. Als je ‘The Killing’ (en dan heb ik het over de originele Deense versie) goed vond, dan vind je ‘The Bridge’ gegarandeerd ook goed! Saga is een werkelijk prachtig personage. Sociaal compleet gehandicapt, totaal geen inlevingsvermogen in andere mensen, een houten klaas, maar ik vind haar echt hilarisch. Geweldig geacteerd, goed verhaal, lekker spannend, heerlijk!

Maar na tien afleveringen was het toch echt gedaan met ‘The Bridge’, dus hop! door naar ‘Luther’ en dat is toch echt wel een van mijn favoriete series.
John Luther (gespeeld door Idris Elba) is een, laten we zeggen, ietwat onvoorspelbare, eigenzinnige briljante politieagent die de regels meer wel dan niet aan zijn laars lapt. Een heel fascinerend en geloofwaardig persoon. En spaaannnneennnnnnd!!!!!!!!!! Het is lang geleden dat ik bij een serie ZO letterlijk op het puntje van de bank heb gezeten, serieus echt waar. Geweldige personages (naast John Luther is moordenares Alice Morgan favoriet) die werkelijk geweldig worden neergezet, spannende verhaallijnen die goed in elkaar zitten. Echt genieten! Jammer genoeg zijn er maar drie seizoenen tot nu toe (15 afleveringen), maar ik heb begrepen dat er een tweedelige miniserie gemaakt gaat worden die ergens volgend jaar door de BBC zal worden uitgezonden. Kom maar op!

En helaas...‘Luther’ is afgelopen….nog steeds keus genoeg in huize Bakker (ik heb niet alleen een Nog Te Lezen-stapel, maar dus ook een Nog Te Kijken-stapel ). Seizoen 3 van ‘Scott & Bailey’ is next. Weer een Britse politieserie, maar dan nu over de dames Janet Scott en Rachel Bailey, die niet alleen collega’s zijn, maar ook nog eens vriendinnen die lief en leed met elkaar delen. Je krijgt een realistische kijkje op de afdeling Moordzaken van de politie in Manchester onder leiding van Gill Murray. Spanning, maar vooral ook droge, subtiele humor.

En dan heb ik nog seizoen 3 en 4 van ‘Game of Thrones’ liggen…’Those who kill’, ‘Damages’, het derde seizoen van ‘Sherlock’ en dan nog seizoen 5 tot en met 9 van ‘Supernatural’. *zucht* ik zou soms wel eens willen dat een dag meer dan 24 uur had…
 
Natuurlijk heb ik ook het een en ander gelezen.

‘Moord op recept’ van Henry de Hoon (recensie)
‘Wreed weerzien’ van Karen Rose
‘De onderkant van sneeuw’ van Ilse Ruijters (recensie volgt)
‘Shock’ van Mel Wallis de Vries (recensie)
‘Kil’ van Mel Wallis de Vries
‘Verstrikt’ van Eveline Karman (recensie volgt)

Momenteel lees ik ‘Memento Mori’ van Jolka de Jong en er ligt weer een prachtige stapel op me te wachten.





3 opmerkingen:

  1. Ik heb geen rust genoeg om series te kijk, maar zoals The kiLling heb ik dan wel gezien en vond ik geweldig. Als ik dit lijstje lees, denk ik van die wil ik ooooook zien (bridge)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk he miriam ik hier ook ff geen rust in de kop om te lezen zit hier alle afleveringen van zone stad te kijken ..gewoon domweg kijken niet nadenken

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heeeerlijk series kijken. Volg er een stuk of 10. :-)

    BeantwoordenVerwijderen