donderdag 10 juni 2021

De Nepvampier van Sophia Drenth (Jeugdboek)




De Nepvampieris een prachtige titel dat eigenlijk een onderdeel is van de subtitel De bloedstollende avonturen van Vladimir von Rotenbeck. Dit eerste deel van Vladimir zijn avonturen heeft een prachtige cover, ik hoop dat de overige delen van deze reeks jeugdboeken ook zulke prachtige covers krijgt!

 

Arme Vladimir, het is toch drama wanneer je als vampier niet tegen bloed kunt. Het is zelfs zo erg dat Vladimir er doodziek van wordt! Zijn darmen gaan te keer als een gek, krijgt hij er pukkels van en ontzettend veel jeuk aan zijn kladden. Het enige wat hij nog eet zijn tomaten. Vladimir krijgt dan al snel de naam van Nepvampier. Dit doet veel met hem en maakt hem onzeker. Want kan en mag hij wel in Knekelstein blijven nu hij geen echtevampier is?

Voor het jaarlijkse festijn Nacht der Dodenkomen er altijd vele artiesten met hun woonwagens waaronder het waarzegmeisje Naswikka, die Vladimir vertelt dat er in de Nacht der Doden een vampierjager in Knekelstein arriveert. Vladimir maakt zich zorgen om zijn moeder en zusjes en is bang dat hen wat overkomt. Zal de onzekere Vladimir het aan durven om de strijd met de vampierjager aan te gaan?

 

De Nepvampieris door auteur Sophia Drenth op een boeiende wijze geschreven waarin ook de nodige humor is verwerkt. Natuurlijk missen de spannende gebeurtenissen niet want die horen bij een avontuur. De auteur weet de spanning goed op te voeren in dit bloedstollende verhaal. Ik verwacht dan ook dat de lezers van dit jeugdboek het niet aan de kant kunnen leggen omdat ze willen weten of het allemaal wel goed afloopt.Een ding weet ik zeker, ze zullen ongeduldig uitkijken naar het volgende deel met weer een avontuur van Vladimir.

 

4 kraaien

Jacqueline


Geen opmerkingen:

Een reactie posten