donderdag 6 juni 2019

Karin Slaughter bij de Vlaamse politie

Queen of Crime.

Op 4 juni was ik bij een zeer opmerkelijke boekpresentatie van Karin Slaughter haar nieuwste boek Laatste weduwe. Georganiseerd door Standaard boekhandel en in samenwerking met de politieacademie, werden we na controle van onze paspoorten ontvangen in het Geruzet Complex te Etterbeek.
Ikzelf als hondenliefhebber was bijzonder enthousiast toen we een demonstratie kregen van de hondenbrigade, die drugs of explosieven opspoorden, ook de honden die worden ingezet ter verdediging waren van de partij.
Voor de hongerige onder ons was er een foodtruck voorzien, die blijkbaar de eetlust had onderschat, want hij was vlug uitverkocht.
Maar als snel konden we verder gaan naar de zaal waar een crime scene werd nagebootst, en konden we in een snel tempo meekijken hoe een plaats delict een sporenonderzoek ondergaat. Gelukkig was het maar een pop die was opgehangen aan een elektriciteitskabel.
 
Maar natuurlijk het moment waar iedereen op zit te wachten was het interview van Karin door journalist John Vervoort. Zo zijn we te weten gekomen dat ze als kind al kortverhalen schreef, en ze er telkens een zakcent voor kreeg van haar vader.  Zelfs toen al had ze de voorkeur voor moorden, en waren het steeds haar oudere zussen die het slachtoffer werden in haar stukjes. De passie voor crime is er altijd gebleven, en om zo dicht mogelijk bij de waarheid te staan schrikt het haar ook niet af om een echte crime scene of een autopsie bij te wonen. Er is geen enkel onderwerp te luguber wat haar zou tegenhouden om te schrijven, zelf denkt ze dat de populariteit van crime boeken te wijten is aan het feit dat de dader steeds gepakt wordt. Haar nieuwste boek ligt pas in de winkel of er spookt al een nieuw verhaal in haar hoofd rond, en met veel spirit onthult ze dat Will en Sara terug van de partij zullen zijn. Er is zelfs al nagedacht over deze hoofdrolspelers op langere termijn. Dus blijven lezen maar. Thuis geniet ze van het gezelschap van 3 poezen, Dexter, Maggie en Grace, maar heeft ook een donatie gedaan aan 3 politiehonden, en luisteren naar Will, Sara en Faith.
Er was aanzienlijk wat volk zelfs de pers was van de partij, wat mij vooral zal bijblijven is dat Karin een bijzonder aangenaam, humorrijke dame is met veel aandacht voor haar fans. En terecht DE QUEEN OF CRIME mag genoemd worden.
 
Laatste weduwe:
Een onschuldig uitje verandert in een nachtmerrie wanneer Michelle Spivey wordt ontvoerd terwijl ze met haar dochter aan het winkelen is. De politie zet een grote zoekactie op touw en haar partner doet een emotionele oproep in de media, maar Michelle is en blijft spoorloos. Een paar weken later, op een rustige zondagmiddag, worden Will Trent en Sara Linton plotseling opgeschrikt door het geluid van explosies. Ze gaan erop af, maar binnen no time loopt alles volledig uit de hand: Sara wordt gekidnapt en Will moet noodgedwongen undercover. De situatie voert hen naar een afgelegen plek in de bergen, naar de vreselijke waarheid over het lot van Michelle en een moordzuchtige radicale groepering...


  Verslag door Kristel van Oost

Hier kan je nog een kijkje nemen bij wat de VRT er over meldde:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten