dinsdag 9 april 2019

Boekpresentatie De perfecte moeder van Esther Boek

Zondag 7 april was de boekpresentatie van De perfecte moeder.
Het boek hebben we bij thrillerlezers al mogen lezen en is erg goed bevonden. Het boek is trouwens een roman met spannende elementen, dus geen thriller.




Maar deze dag gingen we op weg naar Volkel. Als je geen idee hebt waar het ligt, ik nog steeds niet. Ik zat lui achterover in mijn taxi en was druk aan het praten. En dan zie je niet zoveel buiten. Ik herinner me wel een groot vliegtuig op een rotonde.
In de desbetreffende straat waren we flink aan het rondkijken waar het toch was, maar dat zegt meer over ons, want het was duidelijk aangegeven (zie foto banner).
Het erf op rijdend zitten er al wat mensen lekker te loungen in het zonnetje. Het was namelijk met 21 graden heerlijk zonnige weer.

Het werd gezellig druk en ik heb flink met wat mensen staan kletsen, nieuwe en
Tamara Onos en Janneke Bazelmans
oude bekenden. Ik kwam weer tot de hopeloze ontdekking dat ik de leden van Thrillerlezers niet herken. Door op mijn mobiel te scrollen, zie ik altijd piepkleine plaatjes en plak die dan slecht op diegene die voor me staat. Dan weten jullie dat alvast wanneer jullie mij treffen bij een boekpresentatie of de boekenbeurs Antwerpen. Gewoon op mijn schouders slaan. Ik vind het altijd keileuk jullie te ontmoeten. Maar waar waren we in het verhaal?

De presentatie zelf vond plaats in het atelier van Esther haar moeder, waar sowieso een gaaf koeienschilderij hing (niet gevraagd hoeveel het zou moeten kosten). En ik moet zeggen dat het op een leuke wijze gedaan werd. De

blogger Renneke en uitgever
uitgever Sandra van Hamley Books had wat vragen met betrekking tot het Vlaams en Nederlands. Zoals wat zijn patatten (aardappels en geen patat), hoe heet een vrachtwagen (camion) en hoe een busje (camionetteke). Hilarisch! Het is zo grappig hoeveel verschillende woorden er tussen de twee landen zijn. Later op de middag zocht de uitgever haar handtas. Voor het duidelijk was dat ze handtas bedoelde…want daar was toch een vreemd woord voor ... ik moet nog eens checken wat het was. Weten de Vlaamse lezers wat ik bedoel?
Ook stelde Sandra vragen aan de drie zonen van Esther, wat hun moeder zou kiezen bij bepaalde zaken. Esther mocht natuurlijk de antwoorden niet horen van haar zonen en werd even naar buiten gestuurd. De leukste vraag vond ik of Esther tot 2 of tot 3 wilde uitgaan.

De jongste antwoordde dat het liever tot 2345 zou zijn.

Voor het publiek was er een leuke quiz met als hoofdprijs een lunch met Esther (en die betaalt het dan ook, logischJ)
Daarna een lange rij voor het signeren en De perfecte moeder ging in heel wat tasjes mee naar huis. Ik ging naar huis met de gedachte dat ik de meest lekkere koffie ter wereld had mogen drinken deze middag. De eerste was met limonadesiroop, de tweede was koffiemelk met een drupje koffie, de derde was zo slap als je je maar kan voorstellen en de laatste heb ik simpelweg geweigerd. Bij de eerstvolgende boekpresentatie van esther Boek, ontwijk ik haar jongste zoon. Qua drankjes
Uw verslaggever met uitgever Sandra en auteur Luna van Roosen, die in september met een modern sprookje komt
 .


Geen opmerkingen:

Een reactie posten