woensdag 30 maart 2016

De longlist voor de Gouden Strop!

Verrassingen en afgezaagde namen op de longlist voor de Gouden Strop

Wie is verbaasd Corine Hartman of Tomas Ross op de lijst tegen te komen? Gelukkig ook Bart-Jan Kazemier met Drone. Protegé van Ross. Tunis van Rene van Rijckevorsel was vorig jaar de winnaar van de Schaduwprijs. Het jaar daarvoor...hoe heet hij ook al weer? Oh ja Donald Nolet. Schrijft Nolet eigenlijk nog? Kent u hem nog?
In ieder geval kan Ross voor de bekendmaking van de longlist altijd al achterover leunen. Nederlands populairste schrijver onder de Gouden Stropjury. Nu nog wat meer verkoop van de boeken...
De vakkundige jury, wiens oordeel en keuzes men natuurlijk nooit in twijfel moet trekken is dit jaar onder voorzitterschap van Antoinette Hertsenberg. Wie kent haar niet... In ieder geval wisten wij niet dat ze een groot thrillerkenner was deze presentatrice van Radar en Opgelicht. Of hoeft dat niet als juryvoorzitter?

Wie staan er allemaal op de longlist?

Bavo Dhooge met Scam alarm
Hilde Vandermeeren met Stille grond
Michael Berg met Het meisje op de weg
Charles Den Tex met Bot
Marion Pauw met We moeten je iets vertellen
Ross en Hartman met Doodskopvlinder
Esther Verhoef met Lieve mama
Heleen van der Kemp met Bijwerking
Bart Middelburg met Drone
Marjolijn Uitzinger met De partijgenoot

Volgens de CPNB waren er voor deze editie 97 thrillers ingezonden.jaar. Ze publiceert op 9 mei de nominaties voor zowel de Gouden Strop als debutantenaward de Schaduwprijs. Op 2 juni worden de winnaars bekend gemaakt.

Wie heeft jullie voorkeur? En hoeveel van deze lijst las je al?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten