zondag 18 februari 2024

De affaire – Yvonne Doorduyn

 


Jacky Leeghwater, politiek journalist van de Volkskrant in Brussel, raakt verwikkeld in een ingewikkelde liefdesaffaire met de politiek leider van de Groenen in het Europees parlement. Aangezien deze affaire voor Jacky tegen alles indruist wat voor haar belangrijk is, zowel privé gerelateerd als werk gerelateerd, is ze vastbesloten de affaire weer snel te beëindigen. Echter denkt haar minnaar daar compleet anders over. Ze raakt verstrikt in een netwerk van corruptie, machtsmisbruik en bedreigingen. Wie kan ze nog vertrouwen in het centrum van de politieke macht?

 Wat een lekkere thriller was dit! Daar waar Amerikaanse politieke thrillers compleet mijn ding niet zijn, lik ik mijn vingers af wanneer een thriller zich afspeelt binnen de Nederlandse of Europese politieke arena. En deze thriller maakt op dat gebied al mijn verwachtingen waar. Grappig is dat ik eigenlijk vergeten was dat het niet het eerste boek van Yvonne Doorduyn was wat ik las. Tijdens het lezen dacht ik ineens de schrijfstijl te herkennen. ‘Het zal toch niet dat….?’, en ja hoor, ik las al eerder haar boek ‘Onmacht’ en dat was voor mij destijds een positieve verrassing.

 Ook dit boek leest weer heerlijk weg. Korte hoofdstukken, afgewisseld met journalistieke verslaglegging, vlotte schrijfstijl en aansprekende personages. Het verhaal kwam ook heel realistisch en gedetailleerd op me over. Ik ben niet altijd even gecharmeerd van te veel details in boeken, maar hierin is het perfect gedoseerd.

En waar ik in het boek ‘Onmacht’ nog een aantal losse eindjes zag, klopt in dit boek alles.

 En, nog beter, ik dacht vanaf het begin te denken welke kant het boek op zou gaan maar werd compleet verrast door een aantal plotwendingen. Hierdoor blijft het verhaal tot aan het eind toe boeiend. Ook als politiek niet echt jouw interesse heeft, zou ik het voor de opbouw van het verhaal al aanraden.

 Nee, ik denk niet dat het me nog een keer gebeurt dat ik de naam van deze auteur vergeet. Ik kijk nu al uit naar de volgende politieke intrige.

 4 kraaien

 Jolanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten