dinsdag 30 januari 2024

Verborgen in de sneeuw van Viveca Sten


Als zowel het persoonlijke als professionele leven van politieagente Hanna Ahlander in Stockholm instort, vlucht ze terug naar de lodge van haar zus in het Zweedse skiparadijs Åre. Een korte troost, want het dorp is geschokt door de verdwijning van een tienermeisje. Hanna bundelt haar krachten met lokale rechercheur Daniel Lindskog, hun enige aanwijzing is een sjaal in de sneeuw.

Dan nadert er een storm, en terwijl de temperaturen dalen, raken steeds meer levens in gevaar. Hoeveel slachtoffers zullen er vallen als de waarheid helemaal raakt ondergesneeuwd?

'Verborgen in de sneeuw' is het eerste deel van de nieuwe serie 'De Åremoorden' en begint meteen met een boeiende proloog. Dit zorgde er voor dat ik nieuwsgierig werd en enthousiast verder wilde lezen.

Vervolgens lees je meerdere verhaallijnen. Zo is er Hanna, een politieagente die meteen de nodige dingen te verduren krijgt. Maar ook lees je over de laatste momenten dat een tienermeisje is gezien. Na een feestje is ze plotseling verdwenen. Hanna wordt samen met Daniel op deze zaak gezet...

Dit verhaal las supervlot! Ik vond de verschillende personages allemaal erg interessant en ik was heel benieuwd hoe de verschillende verhaallijnen bij elkaar zouden komen. Niet alleen de vermissing van het tienermeisje speelt namelijk een grote rol. Er zijn verschillende dingen aan de hand endit zorgde er voor dat ik mij eigenlijk geen enkel moment heb verveeld.

Ik kan helaas niet teveel vertellen, ook niet over de proloog, maar de spanning wordt in elk geval goed opgebouwd. Je vraagt je echt de hele tijd af wie achter de verdwijning van het tienermeisje zit en ook wordt de ijskoude omgeving goed beschreven.

De volgende delen ga ik dan ook zeker lezen want ik ben erg benieuwd naar de verdere ontwikkelingen van bepaalde personages.

Dit was dus zeker een aangename kennismaking met deze auteur!

Beoordeling: 4,0 

Silvie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten