donderdag 23 februari 2023

Het perfecte zusje, van Anna van den Breemer

 


De jonge patissier Gaby uit Deventer leidt een droomleven: ze runt een succesvol bedrijf, is een graag geziene gast op televisie en heeft thuis een lieve man en twee kinderen. Opeens staat haar jeugdvriendin Anniek op de stoep. Er is een meisje vermist in hun geboortedorp en ze denkt dat Gaby’s broer weer de dader is.

Gaby wordt noodgedwongen geconfronteerd met haar duistere verleden dat ze koste wat het kost voor de buitenwereld verborgen wil houden. Gaat ze op onderzoek uit zodat ze het meisje op tijd kan redden, met als risico dat ze daarmee haar zorgvuldig opgebouwde imago om zeep helpt? Het perfecte zusje kenmerkt zich door een dreigende sfeer en personages die boeien tot op de laatste bladzijde.

Ink

Een thriller van dé uitgeverij die écht literaire thrillers uitbrengt, die vaak verrassend en origineel zijn. Dat leek bij voorbaat al iets om van te gaan genieten.

Silvie
De flaptekst van dit boek sprak mij wel aan en ik wilde weten of deze nieuwe auteur ook interessant kon schrijven, dus vol goede moed begon ik aan 'Het perfecte zusje'.


Ink
Wel heel duidelijk lijkt de auteur met haar beschrijvingen Miljuschka Witzenhausen op haar netvlies te hebben gehad voor haar hoofdpersonage. Gezet, populair op sociale media en hopla een foute broer. Goh... puntje aftrek dan maar vast bij originaliteit.

Silvie
Al snel viel mij op dat ik niet echt vrolijk werd van de schrijfstijl. Er wordt namelijk een heleboel extra informatie verteld en dat haalde mij van het werkelijke onderwerp af.

Ink
Dan wordt het spannende gedeelte overladen met wel veel randinformatie over alle taartjes en de plaats Deventer. Als het een heel beroemd boek wordt, kan je zo een tour doen door en langs alle genoemde plekken van de stad.

Silvie
Oké, het verhaal an sich is wel leuk bedacht: een meisje dat plotseling vermist is en het duistere verleden van Gaby. Maar helaas zat ik om de een of andere reden niet lekker in het verhaal (waarschijnlijk toch door de schrijfstijl).

Ink
Leuk gegeven, maar opnieuw niet geheel verfrissend origineel.

Silvie
Ik heb het boek wel helemaal uitgelezen, maar ik werd er gewoon niet al te enthousiast van.  Sommige stukken waren oké, maar andere momenten vond ik het toch te langdradig (sorry).

Ink
Na al snel mijn verwachtingen van een literaire thriller bijgesteld te hebben en het dan maar als een soortement vrouwenthriller te lezen, kachel ik gestaag door. In mijn achterhoofd natuurlijk allang wetend hoe het m.b.t. de foute broer zal gaan lopen. Maar wie weet verrast de auteur mij.
Helaas...

Silvie
Ik kan dit boek dan maar een krappe voldoende (of toch net een onvoldoende) geven.
Beoordeling: 2,5/3,0 kraaien

Ink
Ik begin mij steeds meer te ergeren en dan tegen het einde ook nog eens het volgende:
Je zit in een donkere ruimte. De moordenaar loopt daar rond met een vuurwapen en wil jou dood. Jij stuit in het pikdonker op een lichaam en gaat op je gemak de lengte van het lichaam voelen en of er een litteken bij de wenkbrauw zit om te weten of het lichaam van het vermiste meisje is....
Tuuuuuuuuuuuuurlijk...



Conclusie:
Niet mijn boek.
Geschikt voor lezers van vrouwenthrillers die het ook niet veel uitmaakt of zaken altijd kloppen.
Waarom dit boek bij uitgeverij Prometheus uitgekomen is? Het had mijn verwachtingen in ieder geval veel te hoog gemaakt. Jammer.

Ik kom uit op 2,5 kraaien:

Spanning 3
Originaliteit 2
Leesplezier2
Stijl 3
Plot 3
Psychologische ontwikkeling 3

 

1 opmerking:

  1. Ze ging niet de lengte van het lichaam meten. Maar die van het haar.....

    BeantwoordenVerwijderen