woensdag 29 juni 2022

Verwacht in juli, deel 4 Laatste

 15 juli


Arboprofessional Renske Nijland is getuige van een ernstig bedrijfsongeval in een piepschuimfabriek. Vlak voordat het slachtoffer wordt afgevoerd, fluistert hij een woord in haar oor. Een Pools woord. Als Renske een onderzoek start, blijkt de man spoorloos verdwenen en wordt ze tegengewerkt door de directeur. De onverwachte terugkeer van haar moeder en de vondst van een lijk in het vredige Ellecom werpen een heel ander licht op het incident. Kan Renske meer doden voorkomen? 






6 juli

Een vergeten eiland voor de Engelse kust is omgetoverd tot het toppunt van luxe: Island Home. Hier
kunnen de rijken en beroemdheden feesten en in vijfsterrensuites verblijven, ver weg van de nieuwsgierige blikken van fans en media. Ter gelegenheid van de opening hebben CEO Ned Groom en zijn team een glamoureus driedaags lanceringsfeest gepland, dat op het punt staat te beginnen.


Achter de schermen is de spanning in de nieuwe club echter om te snijden. Geldzorgen en privésores zetten de medewerkers op scherp. Als de eerste gasten arriveren, blijkt dat de mooiste mensen de lelijkste geheimen met zich meedragen. Geheimen waarvoor sommigen een moord zouden doen om ze te verhullen…



7 juli


1986. Op de dag dat Olof Palme wordt vermoord in Stockholm ontvangt de politie in het kleine dorpje Tiarp een telefoontje van een man die zegt een vrouw te hebben vermoord. ‘Er zullen er meer volgen,’ wordt er gezegd, en dan wordt de verbinding verbroken.

De moord op Olof Palme zal Zweden voor altijd veranderen, maar voor politieman Sven Jörgenssons en zijn tienerzoon Vidar zal de zaak van de omgebrachte vrouw een levenslange obsessie worden. Het lijkt er zelfs op dat twee andere vrouwen ook het slachtoffer zijn geworden van de zogenaamde Tiarp-moordenaar. Er zijn weinig aanwijzingen, maar Sven zet de achtervolging in. Wie is de moordenaar? Wie wordt zijn volgende slachtoffer? En hoelang zal het duren voordat hij wordt ontmaskerd?

De brandende zon is een meeslepende en zeer gelaagde thriller over boetedoening, verantwoordelijkheid en het verlies van onschuld.


  27 juli

In Vind mij van New York Times-bestsellerauteur Alafair Burke is het vijftien jaar geleden dat Hope
Miller in een klein dorpje in New Jersey werd aangetroffen in een autowrak. Door haar geheugenverlies heeft ze geen idee wie ze is of waar ze vandaan komt. Nu wil ze elders opnieuw beginnen, maar haar advocaat en tevens beste vriendin Lindsey Kelly is huiverig. Lindseys angsten worden bewaarheid wanneer Hope opnieuw spoorloos verdwijnt. Een druppel bloed op de plek van verdwijning is de enige aanwijzing… en die matcht met een beruchte seriemoordenaar. Lindsey zal met detective Ellie Hatcher alles op alles moeten zetten om Hope terug te vinden, maar in dit razend spannende complot is niets wat het lijkt…




 


5 juli

De nieuwe Jeffrey Archer: vakmanschap van een meesterverteller.

William Warwick is gepromoveerd tot inspecteur en wordt samen met zijn team toegewezen aan de afdeling Narcotica. Ze krijgen de taak om de beruchte drugsdealer Assem Rashidi te arresteren, die vanuit Zuid-Londen een uitgebreid netwerk exploiteert. Naarmate het onderzoek vordert, komt William oude en nieuwe vijanden tegen, zoals Adrian Heath, een bekende uit zijn schooltijd, die zijn informant wordt.

Tegelijkertijd genieten William en zijn verloofde Beth van de voorbereidingen op hun aanstaande huwelijk. Bij het altaar wacht hun echter een onaangename verrassing. Terwijl zijn team een crimineel netwerk wil oprollen, bedenkt William een val die het team van Rashidi nooit verwacht. Een die in het volle zicht verborgen is...


14 juli

Ik ben Carmen Prins, ex-foodvlogger en moeder van een tweeling, Luuk en Mick. In plaats van mijn vlog
ben ik catering gaan doen voor kleine horecabedrijven.

Ik woonde in Amsterdam, maar ik ben geboren op Terschelling. Na de dood van mijn moeder heb ik besloten terug te verhuizen naar het eiland en in haar oude huis te gaan wonen. Gedurende de tijd dat het huis verbouwd werd, had ik aangeboden voor een week de coffeeshop van een van mijn klanten te runnen, maar dat had ik niet moeten doen. Van het begin af aan gebeurden er dingen die ik niet in de hand had. Het begon met kleine pesterijen maar eindigde in een complete nachtmerrie. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn kinderen.

X Carmen



12 juli


Hij denkt zijn droomhuis te hebben gevonden. Maar Nightingale House blijkt allesbehalve dat…


Wanneer weduwnaar Daniel Price met zijn achtjarige dochter Caitlyn naar het prachtige Nightingale House verhuist, hoopt hij dat de nieuwe, idyllische omgeving hen beiden goed zal doen. Zijn vrouw is een paar maanden terug overleden en nu wil hij die periode van intens verdriet afsluiten en aan een nieuw hoofdstuk van hun leven beginnen.

Maar er is iets raars aan de hand met het huis. Daniel krijgt soms een vreemd gevoel in zijn slaapkamer en hoort in verschillende vertrekken een mysterieus druppend geluid. Tot diep in de nacht echoot er bovendien gefl uister door de gangen dat klinkt als: ‘Ik kan niet slapen…’

Stukje bij beetje ontdekt Daniel het huiveringwekkende verhaal van de familie die jaren eerder in het huis woonde, een verhaal van verraad, tragedie en moord. Hij dacht in Nightingale House een droomhuis gevonden te hebben, maar het blijkt een plek die zijn ergste nachtmerries tot leven zal brengen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten