dinsdag 28 juni 2022

Verwacht in juli, deel 3

 20 juli


Deel 23 van de Eve Dallas-serie

Eve Dallas moet een afgrijselijke dubbelmoord oplossen waarbij twee geliefden – beiden werkzaam bij hetzelfde prestigieuze accountantskantoor – tegelijkertijd op gruwelijke wijze zijn vermoord. En dat is niet het enige wat haar ’s nachts wakker houdt…





6 juli

De vijfde thriller in de ijzersterke Deense Oxen-reeks. Verslavend en killing spannend.


Met tegenzin is voormalig topmilitair Niels Oxen begonnen aan de behandeling van de PTSS die hem al jaren plaagt. Een psycholoog haalt hem over om tijdens een survivaltrip naar een afgelegen gebied mentor te worden van een groep veteranen die ook leiden aan PTSS.
Als hij thuiskomt, wordt hij opgewacht door een oude bekende: Axel Mossman van PET, de Deense nationale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Hij is met tegenzin met pensioen gegaan, maar is door zijn opvolger gestuurd om Oxen te vragen PET te helpen in een explosieve zaak: een aantal oorlogsveteranen is op verschillende plaatsen in het land geliquideerd, en de vaardigheden van Oxen als ervaren soldaat en als scherpzinnig onderzoeker zijn nodig.
Wanneer Oxen akkoord gaat wordt hij herenigd met zijn oude partner en vriendin Margrethe Franck, en de twee proberen de vele draden van de complexe zaak te verbinden. Midden in het onderzoek verliest Margrethe Franck plotseling het contact met Oxen. Hij is ogenschijnlijk van de aardbodem verdwenen en zij begint aan een wanhopige zoektocht.
Oxen levert op zijn beurt een strijd op leven en dood met onbekende vijanden die geen enkele waarde lijken te hechten aan menselijk leven.


5 juli


Een razendsnelle thriller vol actie, twists en gedenkwaardige personages, voor liefhebbers van David Baldacci, Lee Child en James Patterson.

Aragón Urrea is een drugsbaron in zuidelijk Texas. Hij is tevens een van de steunpilaren van de lokale gemeenschap – hij zorgt voor gerechtigheid voor de onderdrukten en biedt een toekomst aan de kanslozen. Maar hoeveel geld en invloed Aragón ook heeft, hij staat machteloos wanneer een drugskartel zijn achttienjarige dochter ontvoert en meeneemt naar hun zwaar beveiligde hoofdkwartier in Mexico. Om haar te redden, ziet hij geen andere mogelijkheid dan de hulp in te roepen van ‘de Nergensman’.

Voor Evan Smoak is het geen uitgemaakte zaak dat hij Aragóns dochter veilig thuis kan brengen. Hij moet de onneembare vesting van een zwaarbewapend kartel zien binnen te dringen. Maar de vraag is: is hij überhaupt bereid deze misdadiger te helpen, ook al betreft het een goede zaak?


12 juli

In de literaire thriller Het meisje uit de Seine van Guillaume Musso gaat inspecteur Roxane Montchrestien op onderzoek uit als een jarenlang doodgewaande pianiste levend uit de Seine wordt gevist.

In de mysterieuze thriller Het meisje uit de Seine van bestsellerfenomeen Guillaume Musso wordt een jonge vrouw op een koude nacht uit de Seine gehaald. Ze leeft, maar kan zich niet herinneren wie ze is. In het ziekenhuis wordt ontdekt dat ze een wereldberoemde pianiste is, die twee jaar geleden zou zijn omgekomen bij een vliegtuigcrash… Inspecteur Roxane Montchrestien krijgt de taak om de zaak uit te zoeken. Zo begint een wervelende zoektocht, dwars door Parijs, vol mysterie, leugens en intrige.




27 juli


Duivelsdal van Ulrike Rolfsdotter is deel 1 in de Annie Ljung-serie. Een Scandinavische thriller geschreven met enorme vaart en met een origineel plot: geïnspireerd op historische moorden.

Duivelsdal van Ulrika Rolfsdotter is een onderhuids spannende thriller, geïnspireerd op een oude moordzaak. Duivelsdal is het eerste deel in de Annie Ljung-serie.

Sneeuw valt op de voorruit van de auto terwijl de vierendertigjarige Annie Ljung naar het noorden van Zweden rijdt, naar het kleine dorp Lockne. Ze heeft enkele dagen vrijgenomen van haar werk als sociaal werker om op bezoek te gaan bij haar zieke moeder. Annie kijkt er niet naar uit, een litteken in haar nek is een dagelijkse herinnering aan de reden waarom ze ooit het dorp uit is gevlucht. Wanneer haar zeventienjarige nicht Saga plotseling uit het dorp verdwijnt, besluit Annie langer te blijven om te helpen met de zoektocht. De politie lijkt op een dood spoor te zitten en Annie gaat zelf op onderzoek uit. Al snel ontdekt ze dat Saga niet het perfecte meisje is, zoals iedereen dacht. Wanneer een ander meisje in een drugscoma wordt gevonden, begrijpt Annie dat de antwoorden op haar vragen nog veel sinisterder zijn dan ze had durven vermoeden…


1 juli


Rechercheur Josie Quinn krijgt een schokkende zaak voorgeschoteld: een pasgeboren baby is uit de handen van haar moeder gerukt en ontvoerd. Er is wel een getuige: een vrouw die direct na de ontvoering op de vlucht sloeg. Josie weet haar te achterhalen, maar als ze de vrouw ondervraagt, blijkt die compleet in de war: ze weet niet hoe ze heet of waar ze vandaan komt. Het enige wat ze wel weet, is dat ze doodsbang is. Maar voor wie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten